Preskoči na glavni sadržaj

Dvodnevna konferencija na temu 'Djeca i mladi – važnost namjenskih prostora'

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske i Javna ustanova Art-kino, u suradnji s inicijativom Kids Regio i DKE – uredima MEDIA, organiziraju dvodnevnu konferenciju na temu 'Djeca i mladi – važnost namjenskih prostora', koja će se održavati u Rijeci, uz internetski prijenos, 17. i 18. rujna 2020.

Ususret otvorenju Dječje kuće u Rijeci namjera nam je ukazati na nedostatak prostora namijenjenih djeci i europskom filmu za mladu publiku, koji je prisutan diljem Europe – podjednako u velikim i u malim zemljama. Nizom okruglih stolova i virtualnih razgovora tijekom kojih će sudionici podijeliti uspješne primjere i različite prakse želimo otvoriti plodonosnu diskusiju te potaknuti i osnažiti umrežavanje različitih dionika i korisnika.

Cilj je konferencije ukazati na važnost i raznolikost mogućnosti pružanja djeci i mladoj publici filmskog sadržaja visoke kvalitete kao i obrazovanja o filmu. Omogućivanjem navedenih perspektiva djeci i mladima, nudeći im priliku za istraživanje i prihvaćanje novih izazova, pomažemo im u razvoju vlastitog senzibiliteta u percepciji predmeta, osoba, situacija i osjećaja.

U okviru programa konferencije prvi dan, 17. rujna, bit će posvećen panelima koji će se baviti stavljanjem u fokus filmova za djecu i filmske edukacije na razini Europske unije, a predstavit će se također namjenski prostori za djecu te primjeri nacionalnih strategija posvećenih filmskoj edukaciji. Drugog dana konferencije, 18. rujna, naglasak će biti na virtualnim prostorima za razgovor (tzv. chatrooms) putem kojih će se propitivati važnost raznovrsnih edukativnih pristupa, inicijative filmske edukacije kad nacionalne strategije izostaju te uspješni primjeri Potprograma MEDIA.

Detaljan program konferencije možete pronaći na službenoj stranici Deska Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE-Ured MEDIA Hrvatske

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.