Preskoči na glavni sadržaj

Dvije nagrade za film Moj dida je pao s Marsa u Iranu

Dugometražni igrani film za djecu Moj dida je pao s Marsa, redatelja Dražena Žarkovića i Marine Andree Škop i producentice Darije Kulenović Gudan i dalje bilježi međunarodne uspjehe. Tako je kući 'donio' dvije nove nagrade s ovogodišnjeg 34. Međunarodnog filmskog festivala za djecu i mlade koji se održao u iranskom gradu Isfahanu. 

Riječ je o nagradi Zlatni leptir za najbolji film po izboru mladog žirija te nagradi Zlatni leptir za najbolje umjetničko ostvarenje u režiji koju su osvojili Dražen Žarković i Marina Andree Škop

Film je do sada prikazan na preko 50 međunarodnih festivala i osvojio je 16 nagrada. Popis nagrada možete pronaći na ovoj poveznici

Osim kino distribucije u svih sedam koprodukcijskih zemalja, Moj dida je pao s Marsa je međunarodno distribuiran u ukupno 26 zemalja što uključuje SAD, Rusiju, Japan, Španjolsku, Ukrajinu i dr.

Moj dida je pao s Marsa nastao je u produkciji zagrebačkog Studija dim u suradnji s partnerima iz još šest europskih zemalja (Hrvatskom radiotelevizijom, luksemburškim Wady Filmsom, norveškim Filmbinom, češkim MasterFilmom i MagicLabom, slovačkom Artilerijom, slovenskim Senca Studiom i Art Rebel 9 i bosanskohercegovačkom Fabrikom). Prema motivima priče 'Moj dida je vanzemaljac' Irene Krčelić, scenarij su napisali Pavlica Bajsić Brazzoduro i Branko Ružić.

Više o nagradama 34. Međunarodnog filmskog festivala za djecu i mlade možete pročitati na ovoj poveznici.

Naslovna fotografija: scena iz filma Moj dida je pao s Marsa 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.