Preskoči na glavni sadržaj

Dvije nagrade u Chicagu manjinskoj koprodukciji Sieranevada

Hrvatska manjinska koprodukcija Sieranevada u režiji rumunjskog redatelja Cristija Puijua osvojila je dvije nagrade na upravo završenom 52. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Chicagu, koji se održao od 13. do 27. listopada.

Puiujev film osvojio je nagradu Zlatni Hugo za najbolji film te nagradu Srebrni Hugo za najbolju režiju.

Sieranevada prikazuje obiteljsko okupljanje na komemorativnoj večeri. Čekajući svećenika, prisutni razglabaju o povezanim i nepovezanim događajima u svijetu i o ratovima. Scenarij i režiju potpisuje Cristi Puiu, a produkciju rumunjska tvrtka Mandragora u koprodukciji s francuskom tvrtkom Alcatraz films, hrvatskim Spiritus movensom, bosanskohercegovačkom tvrtkom 2006. te makedonskom produkcijom Sisters and Brother Mitevski. Hrvatska producentica filma je Zdenka Gold, a jednu od uloga igra hrvatska glumica Petra Kurtela.

Na festivalu je prikazana i komedija Ministarstvo ljubavi Pava Marinkovića. Više detalja o festivalu potražite na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.