Preskoči na glavni sadržaj

Dvije nagrade animiranom filmu Penjači Siniše Mataića

Kratkometražni animirani film Penjači autora Siniše Mataića osvojio je dvije nagrade na Tokyo Anime Award Festivalu, koji se održao u glavnom gradu Japana od 18. do 21. ožujka.

Penjači su osvojili nagradu za najbolji film u kratkometražnoj konkurenciji, a pripala mu je i nagrada guvernera Tokija. Film govori o dva penjača koji kreću u avanturu penjanja dugog i napornog smjera. Oprečne osobnosti dvojice prijatelja doživljavaju transformaciju kada se nađu u situaciji opasnoj po život.

Režiju, scenarij, ilustracije i animaciju potpisuje Siniša Mataić, script editor bio je Lars Kramhøft, dodatnu animaciju radili su Jonas Mølgaard Jensen, Andreas Husballe, Natalia Marcos, Daniel Damm i Stjepan Milas, za pozadine su bili zaduženi Natalia Marcos i Siniša Mataić, a za bojanje je bila zadužena Marina Mataić. 3D modeliranje potpisuje Marco Martellato, oblikovanje zvuka Thomas Ahlmark, glazbu potpisuju Own Road/Simon Skjødt Jensen, a glasove su dali Jake, Shilo Duffy i Draško Ivezić. Film je nastao u produkciji Luma filma, a producentica je Maša Udovičić. Hrvatski audiovizualni centar je sufinancirao film, a partneri produkcije bili su Open Workshop Viborg i Bold Studio Zagreb, te Nacionalni Park Paklenica i dvorana Fothia.

Na Tokyo Anime Award Festival bila su prijavljeno 522 kratka i 24 dugometražna filma, a prikazana su 33 filma iz 20 zemalja. Uz Penjače, na festivalu je prikazan i film Čoban Matije Pisačića, nastao u produkciji Zagreb filma. Više detalja možete saznati na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.