Preskoči na glavni sadržaj

Dva hrvatska filma nagrađena na UnderhillFestu u Podgorici

Marijine Željke Sukove osvojile su glavnu nagradu Maslačak u regionalnoj konkurenciji, dok je Blokada Igora Bezinovića nagrađena Specijalnim priznanjem žirija.

UnderhillFest, međunarodni filmski festival dugometražnih dokumentarnih filmova, koji se već treću godinu odražava u Podgorici, proglasio je svoje pobjednike. Regionalni natjecateljski program sastojao se od sedam filmova, među kojima su se našla i dva hrvatska naslova, a oba su nagrađena od strane žirija, čiji su članovi bili crnogorska redateljica Marija Perović, srpska producentica Snežana Penev te hrvatski redatelj Nebojša Slijepčević.

Marijine, nagrađivani film riječke redateljice Željke Sukove, osvojio je glavnu nagradu Maslačak, jer se izuzetno kreativnim tretmanom forme dokument intimne obiteljke svečanosti pretvara u prikaz duha vremena, objasnio je žiri.

Blokada Igora Bezinovića nagrađena je Specijalnim priznanjem žirija, zbog forme i sadržja koji se savršeno spajaju, jer film postaje produžetak borbe za prava studenata.

Podgorički UnderhillFest posvećen je prikazivanju i promoviranju dugometražnih dokumentarnih filmova iz manjih kinematografija, kao i nezavisnim filmskim produkcijama, a njegovo treće izdanje održavalo se od 7. do 15. lipnja.

Naslovne fotografije: Marijine; Blokada

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.