Preskoči na glavni sadržaj

Dva hrvatska filma nagrađena na festivalu ARTS&FILM u Češkoj

Dokumentarni filmovi Janko Polić Kamov ili vitez crne psovke redatelja Bernardina Modrića i Troantico Darka Mihalića i Borisa Orešića nagrađen je na 8. međunarodnom festivalu ARTS&FILM koji se održava od 14. do 16. lipnja u povijesnom češkom gradiću Telču pokraj Praga. 

Riječ je o festivalu specijaliziranom za filmove o lijepoj umjetnosti, arhitekturi, dizajnu, glazbi, kazalištu i filmu. Film o Kamovu (trailer) dio je serijala Patristika fluminensia za koji je scenarij napisao Goran Ježić, a nastao je u koprodukciji Hrvatske radiotelevizije i Istra filma.

Nagradu će na završnoj svečanosti preuzeti hrvatski veleposlanik u Pragu Nj.E. Frane Krnić, jer je redatelj Modrić istovremeno na međunarodnom TV-festivalu IFOLT u slovačkim Košicama, gdje je film o Kamovu uvršten u program Europe on screen.

Troantico Darka Mihalića i Borisa Orešića dinamična je priča o čarima života u kamenoj jezgri gdje ljeti vlada turistička vreva, a zimi pustoš malog mediteranskog mjesta. Na festivalu će biti nagrađen u kategoriji Arhitekture i dizajna.

Košice koje će slijedeće godine biti europski grad kulture ugostit će producente i autore iz Europe, ali je posebni naglasak na one koji dolaze iz bivših komunističkih zemalja. Festival IFOLT održava se pod pokroviteljstvom potpredsjednika Europske komisije Maroša Šefkoviča.

 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.