Preskoči na glavni sadržaj

Dva hrvatska filma na beogradskom FEST-u

Od 19. do 28. veljače 2010. u Beogradu se održava 38. izdanje međunarodnog filmskog festivala FEST 2010. u sklopu kojeg će svoje srpske premijere imati i dva hrvatska filma - Metastaze Branka Schmidta i Vjerujem u anđele Nikše Sviličića. 

Metastaze, pobjednik Filmskog festivala u Puli 2008, prikazat će se u natjecateljskom dijelu programa Europa izvan Europe u kojem se prikazuju i nagrađuju filmovi zemalja koje još nisu postale dijelom Europske unije, a Sviličićeva romantična komedija Vjerujem u anđele, nagrađena Nagradom publike na prošlogodišnjem Festivalu u Puli, prikazat će se u programu Otkrića. U sklopu tog programa uz Sviličićev film prikazat će se još devet recentnih naslova među kojima je i hvaljeni austrijski film Lourdes redateljice Jessice Hausner.

FEST se održava od 1971. godine i svoju je regionalnu i svjetsku popularnost imao tijekom 1970-ih i 1980-ih godina, ali i danas drži reputaciju najvažnije filmske manifestacije u Srbiji na kojoj se prikazuju mnogobrojna recentna ostvarenja iz cijelog svijeta, a festival i dalje posjećuju velike europske i hollywoodske zvijezde poput Catherine Deneuve ili Ralpha Fiennesa.

Projekcija filma Metastaze održat će se 24. i 25. veljače, a projekcija filma Vjerujem u anđele održat će se 28. veljače. Oba filma bit će prikazana u Sava centru.

Domaća je publika filmove Schmidta i Sviličića imala prilike gledati u hrvatskim kinima tijekom 2009. godine.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.