Preskoči na glavni sadržaj

Dubrovnik u filmu Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi

U četvrtak, 14. prosinca u hrvatska, ali i svjetska kina dolazi novi nastavak planetarno popularnog serijala, koji je u ožujku 2016. godine sniman i u Dubrovniku.

Na projektu je bilo angažirano 286 domaćih filmskih djelatnika, 10 pripravnika i 120 statista. Snimanje filma Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi  u Hrvatskoj je realizirano kroz mjere poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra, a trajalo je od 9. do 17. ožujka 2016. godine (ukupno 7 snimajućih dana). Domaći servisni producent bio je Formula Film.

U filmu Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi  Dubrovnik 'glumi' glamurozni galaktički grad Canto Bight. Redatelj je Rian Johnson, u glavnim su ulogama Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o i Adam Driver, a hrvatski kinodistributer je 2i Film.

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama filma, a na ovom linku nalazi se službeni video zapis sa snimanja i scenama iz Dubrovnika, kao i na ovom You Tube kanalu.

Naslovne fotografije: screenshotovi iz službenog video zapisa sa snimanja filma Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi (autor: www.starwars.com)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.