Preskoči na glavni sadržaj

Dubrovnik kao Nottingham u prvom traileru filma Robin Hood

Predstavljen je teaser trailer nestrpljivo iščekivanog blockustera Lionsgatea, koji je sniman u Dubrovniku prošle godine. Hrvatski dio ekipe činila su 273 filmska djelatnika i čak 1 645 statista, a lokalna servisna produkcijska kuća bila je Pakt Media. Snimanje u Hrvatskoj realizirano je kroz mjere poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra. U 15 snimajućih dana ukupna lokalna potrošnja bila je na razini dotad najvećih projekata snimanih na lokacijama u Hrvatskoj.

Film je režirao Otto Bathurst, a scenarij potpisuje Joby Harrold. Glavne uloge u Robin Hoodu tumače Taron Egerton, Jamie Foxx, Eve Hewson, Jamie Dornan, Ben Mendelsohn, Paul Anderson Tim Minchin. U ovoj verziji priče o ratom prekaljenom križaru i maorskom ratniku koji pokreću smionu pobunu protiv korumpirane engleske vlasti najavljena je zapanjujuća borbena koreografija uz nezaobilaznu bezvremensku romansu.

Iz trailera se može zaključiti da će se dobar dio radnje odigravati upravo u Dubrovniku koji je samo za ovu priliku utjelovio Nottingham, a Stradun i zidine Staroga grada samo su neke od zanamenitosti koje se mogu prepoznati. 

Početak distribucije filma Robin Hood u Sjedinjenim Američkim Državama zakazan je za studeni 2018. godine.

Naslovne fotografije: screenshotovi iz 'teaser trailera' filma Robin Hood

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.