Preskoči na glavni sadržaj

Duboki rezovi u kinima

Omnibus Duboki rezovi, intrigantna filmska studija nasilja u režiji Dubravke Turić, Filipa Mojzeša i Filipa Peruzovića, stiže u neovisna kina diljem Hrvatske.

Čega se sjećate iz djetinjstva? Postoji li priča koja vam je obilježila život, koja vam se urezala u pamćenje duboko poput pretrpljene boli? Tri kratke filmske priče objedinjene u Dubokim rezovima, nastale na temelju tri domaća književna predloška s potpisima Olje Savičević Ivančević, Ksenije Kušec i Romana Simića gledatelje vode na filmsko putovanje tamnom stranom ljudske prirode. 

Filmski triptih Duboki rezovi u fokus stavlja tri disfunkcionalne obitelji. Trešnje naše nagrađivane montažerke i redateljice Dubravke Turić, premijerno prikazan u programu 15 dana autora na Festivalu u Cannesu, tragična je priča o odrastanju u dalmatinskom zaleđu; u drami s elementima horora Smrt bijela kost u režiji Filipa Mojzeša, bezazlena dječja igra iznenada prerasta u dramatičnu situaciju, a u segmentu Predmeti koji tonu Filipa Peruzovića upoznajemo brižnog oca koji sumnja da je njegova, sad već odrasla kći žrtva obiteljskog nasilja. 

Glumački ansambl filma, među ostalima, čine: Lana Barić, Nikša Butijer, Milivoj Beader, Areta Ćurković, Roko Glavina, Franko Jakovčević, Donat Zeko (Trešnje); Glorija Pinturić, Lily Antić, Borna Fadljević, Živko Anočić, Jadranka Đokić i Asja Jovanović (Smrt bijela kost); Vinko Kraljević, Mirela Brekalo, Marina Redžepović, Bernard Perić, Mladen Vasari, Ljiljana Bogojević, Nina Erak-Svrtan (Predmeti koji tonu).

Film će se prikazivati u Zagrebu (kino Europa, od 14. travnja i kino Kinoteka, od 20. travnja), Samoboru (POU Samobor, 13. i 14. travnja), Sisku (Dok kulture Kristalna kocka vedrine, 20. travnja), Varaždinu (Kino Gaj, 12. i 16. travnja), Rijeci (Art-kino Croatia, 14, 15. 16. i 17. travnja), Splitu (Kinoteka Zlatna vrata, 4., 5., 19. i 25. travnja) i Šibeniku (Kino-klub Šibenik, 3. travnja).

Film je nastao u produkciji zagrebačke tvrtke Kinematograf, producentica je Dijana Mlađenović, a za distribuciju su zadužene Pari Pikule.

Naslovne fotografije: scene iz filma
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.