Preskoči na glavni sadržaj

Drugi 'Ženijalni vikend' u 20 gradova i 26 nezavisnih kina u Hrvatskoj

Drugi 'Ženijalni vikend', filmska fešta povodom Međunarodnog dana žena, ove se godine održava u 20 gradova i 26 nezavisnih kina diljem Hrvatske od 5. do 8. ožujka. Na programu je pet filmova, među njima i novi film Zrinka Ogreste S one strane, a pojedina su kina za gledateljice pripremila mala iznenađenja.

Ogrestin film S one strane, koji je u Berlinu primio posebno priznanje žirija Europa Cinemas Label, pretpremijerno će biti prikazan u 15 gradova, a sama ekipa filma gostovat će na projekciji u splitskom Kinu Karaman u nedjelju, 6. ožujka u 20.30 sati. Film se, osim u Splitu, pretpremijerno prikazuje u Daruvaru, Koprivnici, Kutini, Metkoviću, Novskoj, Osijeku, Pazinu, Prelogu, Sinju, Sisku, Varaždinu, Velikoj Gorici i Đakovu.

Na programu su još četiri filma kojima su u fokusu, naravno, žene. To je romantična drama Brooklyn, koja govori o djevojci koja odlučuje napustiti Irsku i odseliti u SAD; romantična priča Carol, koja govori o ljubavnom odnosu dviju žena različite dobi i društvenog statusa tijekom ranih 1950-ih u New Yorku; biografska drama Joy koja govori o ženi koja uspijeva u svojem naumu i postaje osnivačica carstva vrijednog bilijune dolara, te Lekcija, bugarsko-grčki film koji priča o srednjoškolskoj profesorici koja, suočena s egzistencijalnim problemom, zaboravlja na sve lekcije kojima je podučavala svoje učenike. 

Pojedina su kina za sve gledateljice i gledatelje pripremila mala iznenađenja, a više informacija o rasporedu i prigodnim akcijama možete pronaći na njihovim službenim ili Facebook stranicama. Drugi 'Ženijalni vikend' organiziran je u suradnji Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u 26 nezavisnih kino dvorana: Kino Novska - Pučko otvoreno učilište Novska, Dom kulture Grada Preloga, Pučko otvoreno učilište Samobor, Kino Zabok - Pučko otvoreno učilište Zabok, Kino Galerija (Varaždin), Dom kulture Kristalna kocka vedrine (Sisak), Art-kino Croatia (Rijeka), Kino 30. svibnja - Pučko otvoreno učilište Daruvar, Kino Gorica - Pučko otvoreno učilište Velika Gorica, Centar za kulturu Čakovec, Kino Urania (Osijek), Kino Velebit - Pučko otvoreno učilište Koprivnica, Kino Hrvatski dom (Pakrac), Pučko otvoreno učilište Slatina, Gradsko kino SinjCentar za kulturu Đakovo, Kino Karaman (Split), Kinoteka Zlatna vrata - Pučko otvoreno učilište SplitKino Moslavina - Pučko otvoreno učilište Kutina, Kino Spomen dom - Pučko otvoreno učilište Pazin, Kino Pobjeda Metković te Kino Europa, Kino Tuškanac, MM CentarDokukino KIC i Art-kino Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Više informacija možete pronaći ovdje ili na Facebook stranici događaja.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.