Preskoči na glavni sadržaj

Drugi krug poziva Potprograma MEDIA za 2023.; info dani u organizaciji EACEA-e

DKE - Ured MEDIA Hrvatske najavljuje drugi krug poziva Potprograma MEDIA u 2023. godini: filmski festivali, korazvoj, filmska distribucija, mini razvoj skupnih projekata, poziv namijenjen prodajnim zastupnicima te info dane u organizaciji Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA).

Info dani u organizaciji Europske izvršne agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA) održat će se online i to putem ove poveznice: EACEA – MEDIA – info dani.

  • 6.12.2022. / 10-12: TV i online sadržaj
  • 7.12.2022. / 10-12: Europski mini razvoj skupnih projekata
  • 16.12.2022. / 10-12: Inovatni alati i poslovana rješenja
  • 10.01.2023. / 10-12: Razvoj videoigara i imerzivnog sadržaja
  • 28.02.2023. / 10-12: Europski korazvoj

 Više o pozivima u nastavku: 

Klaster za sadržaj: europski korazvoj s rokom prijave 26. 4. 2023. do 17 sati

Cilj potpore europskom korazvoju jest podržati suradnju između europskih producentskih tvrtki koje razvijaju djela s jakim potencijalom dosezanja međunarodne publike. U fokusu potpore je razvoj pojedinačnog projekta za komercijalno prikazivanje namijenjeno za kino, televiziju ili digitalne platforme ili višeplatformsko okruženje, i to u sljedećim kategorijama: animirani, kreativno-dokumentarni ili igrani film/serija.

Projekt moraju zajedno razvijati najmanje dvije europske nezavisne producentske tvrtke koje dolaze iz zemalja članica Potprograma MEDIA, a nakon što su potpisale sporazum o zajedničkom korazvoju kojim se definira i određuje podjela zadataka i suradnja u sklopu kreativnih aspekata.

Više o svemu na poveznici: europski korazvoj.

*prijavnica za ispunjavanje bit će dostupna od 8. 12. 2022.

Klaster za sadržaj: europski mini razvoj skupnih projekata s rokom prijave 1. 6. 2023. do 17 sati

Cilj europske potpore za mini razvoj skupnih projekata je poticanje konkurentnosti europskih nezavisnih producentskih tvrtki i povećanje njihove ekonomske težine na tržištu, kao i  povećanje kapaciteta audiovizualnih producenata za razvoj projekata s potencijalom za prikazivanje diljem Europe i šire te za olakšavanje europske i međunarodne koprodukcije.

Potpora će omogućiti i polazišnu točku novim talentima dajući im priliku za financiranje kratkog filma, dodatno osiguranog snažnim temeljima koje pružaju iskusne producentske tvrtke.

Potpora će biti usmjerena europskim producentskim tvrtkama koje mogu razviti dva do tri projekta odjednom (animirani/a, kreativno-dokumentarni/a i igrani/a film/serija) te koje dolaze iz zemalja niskog produkcijskog kapaciteta.

Više o svemu na poveznici: europski mini razvoj skupnih projekata.

*prijavnica za ispunjavanje bit će dostupna od 8. 12. 2022.

Klaster za poslovanje: Europska filmska distribucija s rokom prijave 27. 4. 2023.

Potpora je namijenjena prodajnim zastupnicima u suradnji s distributerima i to za međunarodnu prodaju i cirkulaciju nenacionalnih europskih filmova na svim platformama (puput kina ili online putem) ciljajući male i velike produkcije. U fokusu su koordinirane distribucijske strategije koje pokrivaju nekoliko zemalja i potiču korištenje titlova, sinkronizacije i gdje je primjenjivo, alate za audio opis.

Potpora europskoj filmskoj distribuciji poticat će i podržavat će šire transnacionalnu distribuciju novijih europskih filmova osiguravanjem sredstava europskim

Distributerima putem prodajnih zastupnika, a na temelju njihovih rezultata na tržištu, za daljnje ponovno ulaganje, stjecanje, promicanje i distribuciju (uključujući i onu online) recentnih nenacionalnih europskih filmova.

Više o svemu na poveznici: europska filmska distribucija.

*prijavnica za ispunjavanje bit će dostupna od 8. 12. 2022.

Klaster za poslovanje: Europski prodajni zastupnici s rokom prijave 20. 6. 2023.

Potpora europskim prodajnim zastupnicima ima za zadaću poticati i podržavati širu transnacionalnu distribuciju novijih europskih filmova osiguravanjem sredstava europskim prodajnim zastupnicima i to u dvije faze: 1) generiranje potencijalnog fonda na temelju njihovih rezultata na tržištu te 2) daljnje ponovno ulaganje u nabavu, promicanje i distribuciju (uključujući i online) novijih nenacionalnih europskih filmova.

Više o svemu na poveznici: europski prodajni zastupnici.

*prijavnica za ispunjavanje bit će dostupna od 3. 5. 2023. 

Klaster za publiku: Europski filmski festivali s rokom prijave 9. 3. 2023. do 17 sati

Potpora je namijenjena europskim festivalima koji programiraju i prikazuju značajan udio nenacionalnih europskih AV djela, s ciljem cjelogodišnjih aktivnosti usmjerenih na proširenje i stvaranje nove publike, kao  i provedbu inovativnih aktivnosti za dosezanje iste, poput inicijativa za mlađu publiku. Prijave bi trebale predstavljati odgovarajuće strategije kako bi se osigurala održivija industrija odnosno ona koja poštuje okoliš te kako bi se osigurala rodna ravnopravnost, uključenost, raznolikost i reprezentativnost.

Prijave trebaju sadržavati aktivnosti koje će se provoditi tijekom dvije godine.

Više o svemu na poveznici: europski filmski festivali.

*prijavnica za ispunjavanje bit će dostupna od 8. 12. 2022.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.