Preskoči na glavni sadržaj

Druga sezona popularnog serijala Igra prijestolja snimat će se u Dubrovniku

Druga sezona popularnog HBO-ovog fantasy serijala Igra prijestolja (Game of Thrones) snimat će se u Hrvatskoj u rujnu i listopadu ove godine. Pružatelj usluga i službeni partner HBO-a u Hrvatskoj je Ambasada Film d.o.o (Embassy Films) sa sjedištima u Zagrebu i u Dubrovniku.

Prva sezona serijala koji je američku premijeru imao u travnju ove godine snimana je u Sjevernoj Irskoj i na Malti, a druga sezona snimat će se u Belfastu, na Islandu te u Hrvatskoj, u Dubrovniku. Od 18. rujna do 13. listopada, snimat će se scene na nekoliko gradskih lokacija – tvrđavama Minčeta, Bokar i Lovrijenac, na otoku Lokrumu te na ulazu u Grad. Na snimanju serijala bit će angažiran velik broj hrvatskih filmskih profesionalaca te preko 1000 statista.

Igra prijestolja je vrlo popularna ekranizacija serije fantasy romana Pjesma vatre i leda američkog autora Georgea R. R. Martina, a za njen nastanak zaslužni su producenti i scenaristi David Benioff i D. B. Weiss. Radnja se događa u Sedam kraljevina u kojima ‘ljeta traju desetljećima, a zime mogu trajati jedan životni vijek, a prati nasilne borbe unutar jedne dinastije za kontrolu Željeznog prijestolja.

Prva sezona bila je osovljena oko plemićke obitelji koja vlada Sjeverom, njenog patrijarha lorda Eddarda ‘Neda’ Starka (Sean Bean, poznat po ulozi Boromira u franšizi Gospodar prstenova), njegove žene Catelyn (Michelle Fairley) te njihove djece Robba (Richard Madden), Sanse (Sophie Turner), Arye (Maisie Williams), Brana (Isaac Hempstead Wright) i Rickona (Art Parkinson). Osim Starkovih, tu je i zavjerenička obitelj Lannister koja krije mnoge tajne i čiji će planovi za kontrolu prijestolja uništiti krhki mir u zemlji. Jedna od junakinja je i zmajeva princezu Daenerys (Emilia Clarke) i njen borbeni brat Viseryis.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.