Preskoči na glavni sadržaj

Drive in kultura stiže u Pulu

Nakon zagrebačkog izdanja, Drive in kultura – glazba i filmovi na kotačima 28. i 29. svibnja stiže i u Pulu, gdje će uz standardni program za odrasle na svoje doći i dječja filmska publika.

Dvodnevno pulsko izdanje održat će se u petak 28. i subotu 29. svibnja 2021. na parkiralištu Karlo Rojc, a program je podijeljen na onaj za odraslu publiku - prvi dan, te drugi, obiteljski dan s filmovima za djecu u kojima će svakako uživati i njihovi roditelji. Program počinje u 21 sat, a ulazak s automobilima moguć je od 20.20 sati.

Filmski program u petak otvara kratkometražni animirani film Odrasti u malo drvo pulske autorice i redateljice Noemi Ribić, priča o pridošlici u maleno mjesto s tek šest stanovnika koji u oskudnoj vegetaciji pokušavaju uzgojiti drveće, a njezin prevelik trud nailazi na neodobravanje susjeda. Filmski vrhunac prve večeri svakako je Još jedna runda, jednog od najcjenjenijih redatelja današnjice Thomasa Vinterberga. U ovoj danskoj drami s primjesama komedije Mads Mikkelsen kao srednjoškolski profesor s trojicom kolega u bijegu od svakodnevne rutine na vlastitoj koži eksperimentira s teorijom o konstantnoj opijenosti kao uvjetu za kreativniji i uspješniji život. Glazbeni program u petak je povjeren dobro znanom kolektivu iskusnih DJ-eva okupljenih pod nazivom Music After Dinner.

Subota, 29. svibnja rezervirana je za uživanje u filmovima za djecu osnovnoškolske dobi, ali koji svojom kvalitetom oduševljavaju i odraslu publiku. Dobro znana priča o Ježurki i njegovoj kućici, snimljena prema poemi Branka Ćopića, u magičnoj je animaciji autorice Eve Cvijanović, uz naraciju Rade Šerbedžije i glazbu Darka Rundeka oživjela u raskošnom izdanju koje zove na ponovno i ponovno gledanje. Ježeva kuća topla je i univerzalna priča za mlade i stare koja nas podsjeća da uistinu nema mjesta kao što je dom. Uz ovaj kratkometražni biser hrvatske animacije u subotu je na programu i dugometražni film Neparožderi nastao u češko-slovačko-hrvatskoj koprodukciji u režiji Galine Miklínove. Neparožderi konačno svijetu otkrivaju tko su glavni krivci za nestale čarape u ormarima, a u ovom krajnje zabavnom crtiću s hrvatskim glumcima Goranom Navojcem, Ronaldom Žlaburom, Žarkom Potočnjakom i Majom Posavec kao naratorima pratimo avanture mladog neparoždera Huga u potrazi za svojim stricem. Da bi subotnji ugođaj gledanja filmova bio potpun, Udruga Birikina pripremila je pravu poslasticu prepunu maskiranih filmskih junaka i likova koji će zabaviti gledatelje svih dobnih skupina. 

Drive in kultura poznata je po tome što uz ulaznice, koje se naplaćuju po automobilu a ne po osobi, svoje posjetitelje osim dobrom zabavom i kvalitetnim programom opskrbljuje i posebnim poklon paketima, koji će spremno dočekati i pulske velike i male posjetitelje. 

Sve informacije o programu i ulaznicama pronađite na ovoj poveznici

Naslovna fotografija: Drive in kultura u Zagrebu
(*autorica fotografije je Lara Varat)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.