Preskoči na glavni sadržaj

Dove sei, amor mio uvršten u konkurenciju prestižnog Festivala u Clermont-Ferrandu

Kratkometražni animirani film Dove sei, amor mio redatelja i scenarista Veljka Popovića uvršten je u natjecateljski program 34. međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu koji će se održavati od 27. siječnja do 4. veljače 2012.

Dove sei, amor mio (2011.) uvršten je među 77 filmova međunarodne konkurencije koji su odabrani iz ukupno 5703 prijava iz cijelog svijeta. Sudjelovanje u konkurenciji prestižnog A festivala posvećenog kratkom metru samo je jedan u nizu uspjeha filma koji je dosad bio prikazan na više od dvadeset svjetskih festivala te nagrađen posebnim priznanjem za kratki film na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, posebnim priznanjem beogradske Balkanime 2011, nagradom za najbolji animirani film na Međunarodnom festivalu glazbe i filma u Rigi te posebnim priznanjem međunarodnog festivala animiranog filma Anibar 2011.

Nastao u produkciji zagrebačke tvrtke Bonobostudio u suradnji sa Zagreb filmom, Popovićev film je animirano-filmski kolaž svakodnevne rutine jedne starice koji pomalo otkriva čudne detalje u njezinom životu.

Uz međunarodnu konkurenciju, službena konkurencija Clermont-Ferranda ima još dva natjecateljska programa nacionalnu konkurenciju i program Lab Competition u kojem je prošle godine prikazan animirano - eksperimentalni film Nespavanje ne ubija redatelja Marka Meštrovića. Program Lab Competition uveden je s raširenijom upotrebom digitalnih tehnologija 2002. godine i prvotno je bio posvećen filmovima na video formatima. Ta se namjena u međuvremenu izgubila te je sad Lab Competition posvećen smjelim, žanrovski, tehnički i umjetnički odvažnim filmovima.

Za vrijeme trajanja festivala održat će se i 27. filmski sajam kratkometražnog filma na kojem će sa svojim izložbenim prostorom za predstavljanje recentne kratkometražne produkcije drugu godinu zaredom prisustvovati Hrvatski audiovizualni centar. 

Više od trideset godina, Festival u Clermont-Ferrandu održava se u regiji Auvergne u unutrašnjosti Francuske. Jedan je od vodećih svjetskih festivala kratkometražnog filma i jedini A festival posvećen isključivo kratkom metru. Drugi je najveći festival u Francuskoj po posjećenosti (nakon Cannesa).

O programu predstavljanja hrvatske kratkometražne produkcije na ovogodišnjem festivalu u Clermont-Ferrandu detaljnije ćemo Vas izvijestiti sredinom siječnja.
 
Službene stranice Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.