Preskoči na glavni sadržaj

Dove sei, amor mio nagrađen u Tuzli

Dove sei, amor mio autora Veljka Popovića osvojio je Vilu, nagradu za najbolji animirani film na prvom izdanju Tuzla Film Festivala koji se održavao od 22. do 26. kolovoza.

U godinu i pol dana – od kada je ugledao svjetlo dana - Dove se, amor mio prikazan je na više od 70 međunarodnih festivala, uključujući prestižne manifestacije poput onih u Clermont-Ferrandu i Stuttgartu, a osvojio je i priznanja na festivalima u Taboru, Sarajevu, Rigi, Balkanimi...

Film prati usamljene dane starice koja ne mijenja sigurnost svoje rutine ni pod koju cijenu, a nosi prepoznatljiv autorski pečat: izražen grafizam u 3D animaciji koji daje volumen mračnoj atmosferi suvremene eskapističke priče.

Tuzla Film Festival - festival južnoslavenskog filma uspješno je startao prije nekoliko dana bogatim natjecateljskim programom svih žanrova. U programu animiranog filma uvelike su se isticali hrvatski autori, koji su domaću animaciju predstavljali s tridesetak naslova.

Veljko Popović debitirao je kao redatelj 2008. godine filmom Ona koja mjeri. Film je osvojio brojne nagrade na međunarodnoj animacijskoj sceni, između ostalog i na dva najveća festivala – na Animafestu i u Annecyu. Otad je u svoju filmografiju upisao čak četiri filma, samostalno ili kao koautor, a jedan od njih je i najnoviji Otac, bugarsko-hrvatsko-njemački omnibus u kojem je režirao i animirao jednu od pet priča i koji trenutačno uspješno obilazi svjetske festivale animiranog filma.

Otac je prošlog tjedna prikazan u natjecateljskom programu Međunarodnog festivala animiranog filma u Hiroshimi, koji jeuz festivale u Annecyu, Ottawi i Zagrebu, jedan od najcjenjenijih događanja animacije na svijetu.

Cijeli film Dove sei, amor mio može se pogledati na stranicama Bonobostudija.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.