Preskoči na glavni sadržaj

Dopunska nastava na Međunarodnom filmskom festivalu u Chicagu

Dugometražni igrani film redatelja i scenarista Ivana-Gorana Viteza, Dopunska nastava, svoju će sjevernoameričku premijeru imati na na 55. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Chicago koji traje od 16. do 27. listopada. 

Treći dugometražni film Ivana-Gorana Viteza Dopunska nastava prikazuje se u programu 'Global Currents', posvećen filmovima iz cijeloga svijeta koji, kako se navodi na službenoj stranici festivala, nadilaze različitosti i podsjećaju nas na zajedničko ljudsko iskustvo. Film je na rasporedu 19. i 20. listopada, a publici će ga predstaviti sam redatelj. 

Komični triler Dopunska nastava domaćoj publici premijerno je predstavljen na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu, a u kino-dvoranama diljem Hrvatske moći će se pogledati od 21. studenog u distribuciji Blitza.

Glumačku postavu čine Milivoj Beader, Marko Cindrić, Anita Matić Delić, Željko Königsknecht, Zlatko Burić, Janko Popović Volarić, Filip Eldan, Đorđe Kukuljica, Darko Janeš, Zlatan Zuhrić Zuhra i drugi. Na velikom platnu debitiraju i mladi Frida JakšićFranko Pavičić u vodećim ulogama devetogodišnjih školaraca. U središtu radnje je svježe rastavljen otac, koji bijesan jer ne može rođendan provesti sa svojom kćeri, upada u njezin razred s puškom, poklonom i tortom.

Producenti filma su Ivan Maloča i Maja Vukić, direktor fotografije Lutvo Mekić, montažerka Ivana Rogić, kostimografkinja Katarina Zaninović, majstorica maske Snježana Gorup, scenograf Mario Ivezić, skladatelj Jelenko Hodak, a scenarij potpisuje Ivan-Goran Vitez. Film je snimljen uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Međunarodni filmski festival u Chicagu će 16. listopada otvoriti Motherless Brooklyn redatelja Edwarda Nortona. Više o samom festivalu možete pronaći ovdje

Naslovne fotografije: scene iz filma Dopunska nastava

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.