Preskoči na glavni sadržaj

Dopunska nastava na 31. Međunarodnom filmskom festivalu u Palm Springsu 

Dugometražni igrani film Dopunska nastava redatelja Ivana-Gorana Viteza prikazuje se u natjecateljskom programu World Cinema Now Međunarodnog filmskog festivala u Palm Springsu koji se održava od 2. do 13. siječnja 2020. godine. Osim toga, u istom programu prikazuje se i manjinska koprodukcija Bosonogi car Jessice Woodworth i Petera Brosensa. 

Dopunska nastava će na sjevernoameričkom festivalu biti prikazana tri puta, odnosno 4., 5. i 10 siječnja.

Projekcijom na Međunarodnom festivalu u Palm Springsu, satirični triler Ivana-Gorana Viteza nastavlja svoju američku turneju nakon što je u listopadu prikazan na 55. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Chicagu.

Film Dopunska nastava premijerno je domaćoj publici predstavljen na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu, a u kino dvoranama diljem Hrvatske igra od 21. studenog u distribuciji Blitz Film i Video.

Glumačku postavu čine Milivoj Beader, Marko Cindrić, Anita Matić Delić, Željko Königsknecht, Zlatko Burić, Janko Popović Volarić, Filip Eldan, Đorđe Kukuljica, Darko Janeš, Zlatan Zuhrić Zuhra i drugi. Na velikom platnu debitiraju i mladi Frida Jakšić i Franko Pavičić u vodećim ulogama devetogodišnjih školaraca. U središtu radnje je svježe rastavljen otac, koji bijesan jer ne može rođendan provesti sa svojom kćeri, upada u njezin razred s puškom, poklonom i tortom. Osim što ga je režirao, Ivan-Goran Vitez za film napisao je i scenarij. Produkciju potpisuje Interfilm iz Zagreba, a film je podržao Hrvatski audiovizualni centar. Producenti su Ivan Maloča i Maja Vukić

Osim Dopunske Nastave, u istom programu festivala u Palm Springsu prikazuje se i dugometražni igrani film Bosonogi car Jessice Woodworth i Petera Brosensa, nastao u u belgijsko-hrvatsko-nizozemsko-bugarskoj produkciji. Hrvatski koproducenti, a ujedno i izvršni producenti, su Boris T. Matić Lana Matić iz Propeler Filma. Projekcija filma zakazana je za 5., 8. i 11. siječnja. 

Festival u Palm Springsu jedan je od najznačajnih u SAD-u te se na njemu prikazuje više od 170 naslova iz 70 zemalja, a festival godišnje posjeti više od 136 tisuća ljudi. 

Naslovne fotografije: scene iz filmova Dopunska nastava, Bosonogi car

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.