Preskoči na glavni sadržaj

Dopunska nastava Ivana-Gorana Viteza u kinima od 21. studenog

Satirični triler o talačkoj krizi u jednoj osnovnoj školi, Dopunska nastava u produkciji Interfilma, film je koji na intrigantan način pokazuje stav političkih elita, a i hrvatskog društva u cjelini prema hrvatskom školstvu, od učenika do učitelja i profesora. Film u distribuciji Blitza u CineStar i ostala kina stiže 21. studenog 2019. godine. 

Radnja počiva na bijesnom, svježe rastavljenom ocu koji upada u razred svoje devetogodišnje kćerke kako bi zajedno proslavili njen rođendan. Talačku krizu koju ovaj čin izazove u svoje će političke bodove pred skore lokalne izbore pokušati pretvoriti aktualni gradonačelnik. Budući da je u razredu i sin mladog policajca, prije nego što se situacija rasplete i njega će se morati nešto pitati.

'Kako je žanrovski film u Hrvatskoj prilično endemska biljka, ovim filmom namjeravam probuditi u domaćoj kinematografiji zapostavljeni žanr trilera, ali i ne zaustaviti se samo na običnom žanrovskom filmu, tako da gledatelji Dopunske nastave mogu očekivati film koji je u isto vrijeme cijelim svojim trajanjem napet i zabavan, ali pritom ne bježi od britke analize trenutka u kojem živimo, ne podcjenjujući inteligenciju svoje publike niti njihovu sposobnost paralelnog praćenja i povezivanja nekoliko narativnih rukavaca. Dakle, onima koji od filma očekuju samo popcorn zabavu, mogu obećati očekivanu porciju kokica, ali će im uz njih biti podvaljen i cijeli filmski obrok', izjavio je redatelj Ivan-Goran Vitez.

Glumačku postavu čine Milivoj Beader, Marko Cindrić, Anita Matić Delić, Željko Königsknech, Filip Eldan, Zlatko Burić, Đorđe Kukuljica, Darko Janeš, Janko Popović Volarić, Marina Kostelac, Zlatan Zuhrić Zuhra i drugi. Na velikom platnu će debitirati i mladi Frida Jakšić i Franko Pavičić u vodećim ulogama devetogodišnjih školaraca. Scenarij i režiju potpisuje Ivan-Goran Vitez, direktor fotografije je Lutvo Mekić, kostimografkinja Katarina Zaninović, majstorica maske Snježana Gorup, scenograf Mario Ivezić, montažerka Ivana Rogić, a producenti Ivan Maloča i Maja Vukić. Film je posvećen velikanu hrvatske umjetnosti Ivi Gregureviću te je dio Hrvatskog Nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva. 

Film u distribuciji Blitza možete pogledati u svim CineStar i ostalim kinima od 21.studenog. 

Naslovne fotografije: scene iz filma Dopunska nastava

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.