Preskoči na glavni sadržaj

Doplovit će Rex Josipa Lukića na 17. izdanju Doclisboe

Srednjometražni dokumentarni film Josipa Lukića uvršten je u natjecateljski program 'Green Years' 17. izdanja Međunarodnog festivala dokumentarnog filma – Doclisboa, koji se održava od 17. do 27. listopada. 

'Sretan sam zbog međunarodne premijere na uglednoj Doc Lisboi koja je pratila i moj film Majči, za kojeg sam naknadno čuo da je bio prošle godine u užem krugu za selekciju. Drago mi je da su prepoznali ovu obiteljsku priču kao nešto važno i da će se film s Akademije dramskih umjetnosti natjecati s drugim europskim akademijama', rekao je tim povodom redatelj Josip Lukić.

Doplovit će Rex prati Marinu, čiji se zadnji mjesec odmora primiče kraju, nakon čega ponovno odlazi na šestomjesečni rad na kruzera gdje je zaposlena kao glavna domaćica. Što se rastanak od djece više bliži, Marina je sve uznemirenija. 

Srednjometražni dokumentarni film premijerno je predstavljen domaćoj publici na ovogodišnjem ZagrebDoxu u ožujku, a projekcija na Doclisboi međunarodna mu je premijera. Na portugalskom festivalu, Lukićev rad našao se u natjecateljskom programu Green Years namijenjen studentskim filmovima i autorima početnicima.

Scenarij i režiju filma Doplovit će Rex potpisuje Josip Lukić, za kameru je bio zadužen Marinko Marinkić, za montažu Marko Bičanić, a za zvuk Lana Horvatić. Film je nastao u produkciji Akademije dramske umjetnosti, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. 

U industrijskom dijelu festivala, na panelu koji je organiziran u suradnji s Deskovima Kreativne Europe - uredima MEDIA iz Hrvatske, Norveške, Danske, Njemačke i Portugala – 'Go to school: How can docs reach the educational market?' pričat će se o načinima na koje dokumentarni filmovi mogu doprijeti do obrazovnog tržišta. Film odabran za studiju slučaja je Srbenka Nebojše Slijepčevića, a jedan od govornika je producent zagrebačke produkcijske kuće Restart, Oliver Sertić

Više detalja o 17. Doclisboi možete pronaći na službenoj stranici festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.