Preskoči na glavni sadržaj

Doneseni rezultati za posljednji rok svih javnih poziva u 2016. godini

Na danas održanoj 82. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća donesene su odluke o raspodjeli sredstava prema javnim pozivima za dodjelu sredstava za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2016. godini - kategorija: poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata (rok 17. listopada) - dugometražni igrani film, dugometražni dokumentarni film, animirani film te za proizvodnju - kategorija: dugometražni igrani film (rok 30. studenog), kratkometražni igrani film, dokumentarni film, eksperimentalni film, animirani film i poticanje filmskih koprodukcija s manjinskim hrvatskim udjelom (rok 14. studenog). 

Vijeće je odluku donijelo po prijedlozima Umjetničkog vijeća, čija je 59. sjednica održana u petak, 12. svibnja 2017. godine. 

Hrvatsko audiovizualno vijeće na 82. sjednici odlučivalo je u sastavu: Branko Matutinović, Matko Burić, Danilo Šerbedžija, Zrinko Ogresta, Josip Popovac, Dinko Majcen, Damir Vujinović, Lado Skorin i Branko Linta dok su na 59. sjednici Umjetničkog vijeća sudjelovali Jelena Paljan, Mirna Belina, Jaka Primorac, Boško Picula, Marko Njegić, Mario Kikaš, Dragan Rubeša, Miroslav Sikavica i Dean Šoša.

Na poziv za poticanje proizvodnje (rok 30. studenog) u svim kategorijama pristiglo je ukupno 139 prijava: za dugometražni igrani film njih 37, za kratkometražni igrani film njih 35, za dokumentarni film njih 33, za eksperimentalni film njih 15 i za animirani film njih 19. Sredstva su odobrena za 17 projekata u ukupnom iznosu od 10.317.100 kuna. Tablicu odobrenih projekata kao i obrazloženje umjetničkih savjetnika možete pronaći na ovoj poveznici.

Na poziv za poticanje razvoja scenarija (rok 17. listopada) u svim kategorijama pristigle su ukupno 93 prijave: za dugometražni igrani film njih 49, za dokumentarni film njih 27 i za animirani film njih tri. Sredstva su odobrena za 11 projekata u ukupnom iznosu od 332.000 kuna. Tablicu odobrenih projekata kao i obrazloženje umjetničkih savjetnika možete pronaći na ovoj poveznici

Na poziv za poticanje razvoja projekata (rok 17. listopada 2016. godine) u svim kategorijama pristiglo je ukupno 14 prijava: za dugometražni igrani film njih osam, za dokumentarni film njih pet i za animirani film jedna. Sredstva su odobrena za pet projekata u ukupnom iznosu od 490.000 kuna. Tablicu odobrenih projekata kao i obrazloženje umjetničkih savjetnika možete pronaći na ovoj poveznici.

Na poziv za poticanje filmskih koprodukcija s manjinskim hrvatskim udjelom (rok 14. studenog) pristiglo je ukupno 17 prijava, a sredstva su odobrena za dva projekta u ukupnom iznosu od 865.000 kuna. Tablicu odobrenih projekata kao i obrazloženje umjetničkih savjetnika možete pronaći na ovoj poveznici

NAPOMENA: U kategoriji Programi audiovizualnih udruga i organizacija odluke će se donijeti na narednoj sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.