Preskoči na glavni sadržaj

Domaći naslovi na 13. SEEfestu

U raznim natjecateljskim i nenatjecateljskim sekcijama festivala prikazat će se ukupno 10 domaćih naslova. SEEfest (Filmski festival jugoistočne Europe) se ove godine u Los Angelesu održava od 26. travnja do 3. svibnja.

Natjecateljski program dugometražnih filmova donosi igrani Comic Sans Nevija Marasovića, manjinsku koprodukciju Muškarci ne plaču Alena Drljevića (jedan od koproducenata je i hrvatska Produkcija Živa) te još jednu dokumentarnu manjinsku hrvatsku koprodukciju, film Gogitin novi život gruzijskog redatelja Levana Koguashvilija (hrvatski koproducent je Dario Domitrović). 

Svoju svjetsku premijeru u natjecateljskom programu kratkometražnih igranih filmova imat će debitantski film Karle Lulić U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga, a uz ovaj naslov u istoj se sekciji prikazuju i Plan A scenariste i redatelja Tome Luetića te U plavetnilo Antonete Alamat Kusijanović

Sekcija animiranih filmova donosi većinski hrvatski Only Lovers Leave to Die Vladimira Kanića te Ježevu kuću za koju režiju i scenarij potpisuje Eva Cvijanović (hrvatski koproducent je Bonobostudijo) i Manivalda redateljice Chintis Lundgren (hrvatski koproducent je Adriatic Animation) koji su nastali kao manjinske hrvatske koprodukcije. 

Osim toga u revijalnom programu festivala prikazat će se kratkometražni igrani film Zvjerka za koji režiju i scenarij potpisuje Daina O. Pusić

Svi navedeni naslovi podržani su od strane Hrvatskog audiovizualnog centra. 

SEEfest se održava od 2006. godine, a kroz svoje festivalsko izdanje kao i kroz projekcije koje organizira tijekom čitave godine promovira kulturnu raznolikost Jugoistočne Europe.

Sve ostale detalje potražite na službenoj stranici festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.