Preskoči na glavni sadržaj

Domaći filmovi na festivalima u Belgiji, Nizozemskoj i Finskoj

Dugometražni igrani filmovi S one strane redatelja Zrinka Ogreste i manjinska hrvatska koprodukcija Vrapci Rúnara Rúnarssona prikazuju se na festivalima u Belgiji i Nizozemskoj, dok finski festival Ljubav i anarhija uz Vrapce prikazuje još jednu manjinsku koprodukciju, Oslobođenje Skoplja u režiji Rade i Danila Šerbedžije.

Ogrestin nagrađivani film S one strane prikazuje se u programu pretpremijera na Filmskom festivalu Oostende, koji se održava u istoimenom belgijskom gradu od 9. do 17. rujna. Isti festival u natjecateljskom programu 'Taste of Europe' prikazuje manjinsku koprodukciju Vrapci u režiji Rúnara Rúnarssona, nastalu u koprodukciji s hrvatskom MP filmskom produkcijom.

Oba filma istovremeno se prikazuju na festivalu 'Film by the Sea', koji se održava u nizozemskom gradu Vlissingenu od 9. do 18. rujna. S one strane uvršten je u glavni natjecateljski program s još 11 naslova, dok se Vrapci prikazuju u programu Horizonti koji donosi prve i druge dugometražne naslove talentiranih redatelja. 

Međunarodni filmski festival u Helsinkiju – Ljubav i anarhija, koji se nekoliko dana kasnije događa u Finskoj, od 15. do 25. rujna, prikazuje dvije manjinske koprodukcije: uz Vrapce, na programu je i Oslobođenje Skoplja u režiji Rade i Danila Šerbedžije. Film je nastao u koprodukciji s hrvatskim Lijenim filmom i MP filmskom produkcijom, a uvršten je u program 'Welcome to Europe', dok se Vrapci natječu za nagradu Nordijskog vijeća (Nordic Council Film Prize).

Informacije o festivalu u Oostendeu pronađite ovdje, o festivalu 'Film by the Sea' ovdje, a o festivalu Ljubav i anarhija na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.