Preskoči na glavni sadržaj

Dom Daria Pleića uskoro stiže u domaća kina 

Film redatelja i scenarista Daria Pleića Dom, s Juditom Franković i Mislavom Čavajdom u glavnim ulogama, od 14. ožujka kreće u redovnu kinodistribuciju.

'Egzistencijalna pitanja, depresija i monotonija isprepliću se sa strašću i ljubavlju i pokušavaju dati odgovor na pitanje – može li ljubav pobijediti deložaciju', izjavio je producent i scenarist filma, Dario Pleić. Pored glavnih glumaca u filmu, Judite Franković i Mislava Čavajde, uloge u filmu su imali i Katarina Baban, Nikša Butijer, Alen Liverić, Filip Vidović i Sara Moser.

Dom je svoju hrvatsku, ali i svjetsku premijeru, imao na 65. izdanju Pula Film Festivalu. Riječ je o drugom dugometražnom Pleićevom uratku, nakon trilera Nije sve u lovi. U Domu se redatelj pozabavio temom deložacije i parom pred kojim je izbor, ili će se pomiriti s nepravdom ili pokazati otpor i tako pronaći način da ih nesreća koja ih je zadesila razdvoji zauvijek.

Dario Pleić film je režirao i producirao te za njega potpisuje i scenarij. Za kameru je bio zadužen Igor Zelić, a film je montirala Maida Srabović. Zvuk su oblikovali Dario Domitrović, Dušan Maksimovski i Dominik Krnjak, a glazbu za film su skladali Alen i Nenad Sinkauz. Kostimografkinje su Lea Krpan i Katarina Zaninović, a scenograf je Dubravko Đuran. Film nastaje u produkciji Filmskog kolektiva i koprodukciji Sekvence, Embrio Production i britanske kuće F&ME. Film je nastao uz potporu Grada Zagreba i Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Dom od 14. ožujka kreće u redovnu kinodistribuciju u svim Cinetastar kinima, u distribuciji 2i Filma. 

Naslovne fotografije: scene iz filma Dom

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.