Preskoči na glavni sadržaj

Dom Daria Pleića premijerno u Puli i na Taormina Film Festivalu

Dugometražni igrani film Dom, redatelja Daria Pleića svoju je svjetsku i hrvatsku premijeru imao na Pula Film Festivalu, da bi se cijela filmska ekipa odmah nakon toga zaputila prema Siciliji, točnije Taormini gdje je film imao svoju internacionalnu premijeru.

'Izuzetna mi je čast što smo pozvani da se natječemo u službenoj konkurenciji festivala koji ima bogatu povijest i tradiciju. Isto tako imam izuzetno osobno poštovanje za jake autore s kojima smo u konkurenciji poput Debre Granik, Ramaae Mosley ili Lorene Luciana i Filippa Piscopoa...' izjavio je redatelj i scenarist filma Dario Pleić.

Film Dom okupio je vrsnu glumačku ekipu, a pored glavnih glumaca Judite Franković i Mislava Čavajde uloge u filmu su ostvarili i Katarina Baban, Nikša Butijer, Alen Liverić, Filip Vidović i Sara Moser.

Pleić je redatelj koji je između ostalog režirao serije Loza i Mamutica, a Dom mu je drugi dugometražni film. Tema je aktualna – zbog korumpiranog sustava i pohlepe bankara glavnim likovima koje igraju Judita Franković i Mislav Čavajda prijeti deložacija. Pred njima je izbor – ili će se pomiriti s nepravdom ili će pokazati otpor i tako pronaći način da ih nesreća koja ih je zadesila razdvoji zauvijek.

'Jako me razveselila i ohrabrila reakcija publike u Taormini – film komunicira bez obzira na zahtjevnost teme i načina na koji smo ju obradili. Ljudi su nam prilazili nakon projekcije i željeli su pričati o filmu, tako da se veselim daljnjem nastavku festivalskog života filma kao i dolasku u kina' rekao je na kraju redatelj. 

Film u redovnu kinodistribuciju kreće na jesen, nakon ljetne turneje po festivalima. 

Naslovna fotografija: ekipa filma Dom na Taormina Film Festivalu

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.