Preskoči na glavni sadržaj

Dokumentarni film Zajedno Nenada Puhovskog u službenom programu prestižne IDFA-e

Danas je počela IDFA - Međunarodni filmski festival dokumentarnog filma u Amsterdamu, Nizozemska i ovo je njegovo 22. izdanje (19. do 29. studeni 2009). U službenom programu, izvan konkurencije, ovog najznačajnijeg svjetskog festivala dokumentarnih filmova našao se dugometražni dokumentarac redatelja Nenada Puhovskog Zajedno. Film će svoju svjetsku premijeru doživjeti upravo na ovom festivalu.

Kroz pet priča, Zajedno progovara o ljudima koji, bez obzira na probleme s kojima se susreću, pokušavaju biti zajedno sa svojim partnerima. Uz Nenada Puhovskog, koji osim režije i scenarija potpisuje i produkciju filma, ostali suradnici su montažerka Vesna Biljan, snimatelj Josip Ivančić i skladatelj Dalibor Grubačević.

Film je nastao u produkciji Factuma i u suradnji sa Zagreb Filmom, a financiran je sredstvima Ministarstva kulture RH, Hrvatskog audiovizualnog centra, Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i šport Grada Zagreba te Fonda Jan Vrijman.

Zajedno je drugi film Nenada Puhovskog (uz Loru, svjedočanstva) te sedmi u produkciji Factuma koji je uvršten u program ovog prestižnog festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.