Preskoči na glavni sadržaj

Dokumentarni film Mila traži Senidu u programu festivala DOK Lepzig

Danas počinje 53. izdanje festivala dokumentarnog i animiranog filma DOK Leipzig u Njemačkoj u sklopu kojeg će, u međunarodnom programu dokumentarnih filmova (Internationale Programme Documentary Film), biti prikazan hrvatski dugometražni dokumentarni film scenarista i redatelja Roberta Tomića Zubera Mila traži Senidu. U sklopu programa bit će prikazano 55 recentnih dokumentarnih ostvarenja iz cijelog svijeta.

Emotivna priča o djevojčici Senidi Bećirović (Mili Janković) za koju se je šesnaest godina vjerovalo da je nestala u ratu u svibnju 1992. godine, svoju svjetsku premijeru imala je na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu. Film je u Sarajevu nagrađen Nagradom za ljudska prava.


Film Mila traži Senidu je nastao u produkciji Maxima filma te u koprodukciji s producentskim kućama Propeler film (Hrvatska), Baš Čelik (Srbija), Pro.ba (Bosna i Hercegovina), Emotion film (Slovenija) te u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom.

Festival u Leipzigu spada među starije njemačke festivale osnovan davne 1955., a ove godine traje od 18. do 24. listopada 2010.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.