Preskoči na glavni sadržaj

Dokumentarni film Iskrice na programu Art-kina Grič 

Od petka 5. pa do nedjelje 7. veljače dokumentarni film Iskrice autora Željka Sarića prikazuje se na redovnom programu Art-kina Grič. Film, koji je svoju zagrebačku premijeru nedavno doživio u kinu Tuškanac, progovara o dosada neistraženom području koje se odnosi na spajanje partnera preko internetskih portala za upoznavanje. 

On-line dating fenomen u Hrvatskoj je već dugo prisutan, no ovaj film po prvi puta razotkriva sudbine protagonista koji se kriju iza nickova, svojih internetskih nadimaka. Tako gledatelji imaju prilike upoznati mladića 'Ingvar 25' koji se nakon niza ljubavnih brodoloma prijavljuje na Kratki spoj (Speed date) koji se odnedavno održava u Zagrebu. Tu je i mladi par 'Niskarastaman' i 'Lady Vintage' koji su svoju vezu ostvarili putem forum.hr/usamljena srca i koji skladno žive u kući njegovih roditelja. 'Contessa Nera' prisutna je na Iskrici i Smokvi gdje je upoznala zanimljive ljude kao i majstore različitih zanimanja koji su joj pomogli oko uređenja njenog kozmetičkog salona... 

Ova filmska priča kroz nekoliko različitih sudbina objedinjuje protagoniste koji predstavljaju paradigmu svega onoga što nosi potraga za životnom partnerom u današnjoj 'virtualnoj' stvarnosti. 

Film se u petak prikazuje od 20 sati, u subotu je na rasporedu u 19, a u nedjelju u 21 sat. 

Uz režiju, Željko Sarić potpisuje i scenarij. Koscenarist je Goran Bukovčan, skladatelj Tomislav Babić, snimatelji Dino Senčar i Danijel Kovačević, montažer Viktor Sarić, a producent Nikola Klobučarić. Film je sufinanciran sredstvima HAVC-a. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.