Preskoči na glavni sadržaj

Dokumentarni film Gabriel nagrađen na SEE Fest-u

Dokumentarni film Gabriel u režiji Vlatke Vorkapić osvojio je posebno priznanje na SEE Fest-u, festivalu filmova iz Jugoistočne Europe koji se održavao od 3. do 7. svibnja u Los Angelesu.

Sedmu godinu zaredom, SEE Fest američkoj publici predstavlja presjek kinematografije filmove iz zemalja Jugoistočne Europe. Glavna festivalska nagrada Bridging the Borders koja se dodjeljuje dugometražnom igranom filmu pripala je turskom filmu Future Lasts Forever (Gelecek uzun sürer) u režiji Ozcana Alpera.

Nagrada za najbolji debitantski film pripala je bugarsko-američkoj redateljici Kristini Nikolovoj za Faith, Love and Whiskey, dok je glavnu nagradu u kategoriji dokumentarnog filma osvojio slovački film Cigarete i pjesme (Cigarety a pesničkyMareka Sulika i Jane Kovalcikove. O najboljim filmovima u dokumentarnoj kategoriji odlučivao je žiri u sastavu redateljice Margit Kleinman, Oscarom nagrađenog producenta, scenarista i grafičkog dizajnera Arnolda Schwartzmana i montažerke Valentine Ganeve.

Gabriel (2011.) je filmska potraga za malim oazama ljubavi i erotike u Zagrebu čija je glavna protagonistica zagrebačka muzičarka Andreja. Nakon niza nedaća i teškog života u hladnom podrumskom stanu, Andreja konačno završava svoju priču ostvarenjem životne želje. Uz Andreju, u filmu se pojavljuju i govore poznata lica poput Žuži Jelinek i Vlaste Delimar, ali i anonimci, policajci, prostitutke sa zagrebačkih ulica.

Film je nastao prema scenariju Martine Globočnik i Vlatke Vorkapić u produkciji Fade-In-a u koprodukciji sa Zagreb Filmom. Fotografiju potpisuje Iva Kraljević, a glazbu Stampedo.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.