Preskoči na glavni sadržaj

Dokumentarni film Astralis institucija prikazan na festivalu u Santa Catalini

Prvi hrvatski dokumentarni film o elektronskoj glazbi – Astralis Institucija (2010.) redatelja Igora Neljaka prikazan je na festivalu Santa Catalina koji se od 6. do 8 svibnja 2011. održao na istoimenom kalifornijskom otoku.

Nastupom na tom festivalu, film Astralis Institucija nastavio je iznimno uspješnu američku turneju. Nakon hrvatske premijere na DORF-u 2010. i zagrebačke na 19. Danima hrvatskog filma, film je u svibnju 2010. uvršten u službeni odabir festivala Doc Miami, a zatim je u Washingtonu (World Music and Independent Film Festival) nominiran za najbolji film, najbolju režiju i najbolju glazbu.

Prvu pobjedu u međunarodnoj konkurenciji odnio je 2010. u New Yorku na prestižnom festivalu New York Independent Film & Video, a potom je uvršten i u službenu konkurenciju NYIFF festivala u Los Angelesu gdje je osvojio nagradu za najbolji glazbeni dokumentarni film i nagradu publike za najbolji međunarodni dokumentarni film.

Film prati razvoj hrvatske elektronske scene od 90-ih godina prošlog stoljeća do danas kroz živote trojice dj-a Astralis tima – Damira Ludviga, Gorana Vlajića i Gorana Štetića. Produkciju filma potpisuje produkcijska kuća Kultura Futura.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.