Preskoči na glavni sadržaj

Dokumentarna komedija Gangster te voli u kinima od 6. veljače

Od četvrtka 6. veljače u kina diljem Hrvatske dolazi dokumentarna komedija Gangster te voli redatelja Nebojše Slijepčevića i produkcijske kuće Restart. U narednim tjednima film će se moći pogledati u cjelokupnoj mreži nezavisnih digitaliziranih kina u 28 gradova i u multipleksima Cineplexx, a tijekom ljeta 2014. proputovat će i 15 dalmatinskih gradova i otoka u sklopu projekta Kino Mediteran.

povezana slika

Gangster te voli govori o ljubavnim odnosima u Dalmatinskoj zagori. Glavni lik ovog dokumentarca bračni je posrednik Nediljko Babić iz Imotskog koji je prije 25 godina ostavio posao parketara kako bi se posvetio karijeri za koju je rođen – spajanju usamljenih muškaraca i žena. Proslavio se brzo, zahvaljujući uspješnosti, ali i svom zvučnom nadimku – Gangster.

Za razliku od suvremenih bračnih posrednika, Gangster vjeruje u neposredni kontakt. Sve svoje klijente upoznaje osobno kako bi ih procijenio i dao im neke korisne savjete. Kad mu se 35-godišnja Bugarka Maja obrati za pomoć u pronalaženju muža, čini se da će njen slučaj biti vrlo jednostavan. No, činjenica da je Maja samohrana majka trogodišnjeg djeteta i strankinja njezinu potragu za ljubavi pretvara u gotovo nemoguću misiju. Ma koliko bili željni da pronađu životnu partnericu, čini se da momci u Dalmatinskoj zagori baš i ne žele Bugarku s djetetom…

Gangster te voli međunarodnu je premijeru imao na prestižnom kanadskom festivalu Hot Docs. Otvorio je prošlogodišnje izdanje ZagrebDoxa, gdje je osvojio Nagradu publike. Nakon Zagreba, nagradu publike osvojio je i na Mediteran Film Festivalu u Širokom Brijegu i festivalu Dokuart u Bjelovaru, a krajem 2013. nagrađen je posebnom nagradom na Međunarodnom filmskom festivalu u Minsku.


Prizor iz filma Gangster te voli

Film kreće u distribuciju po cjelokupnoj nezavisnoj kino mreži diljem Hrvatske te multipleksima Cineplexx od četvrtka 6. veljače 2014. U prvom vikendu moći će ga se pogledati u Zagrebu, Splitu, Puli, Osijeku, Sinju, VodicamaVelikoj Gorici, Kutini, Varaždinu, Zaboku, Đakovu, Novskoj, Slatini i Prelogu. Raspored distribucije po svim gradovima i kinima potražite na ovoj poveznici.

Danas, u utorak 4. veljače, u 17 sati u zagrebačkom kinu Grič održat će se specijalna kinopretpremijera filma na kojoj će Nediljko Babić i ženski etno zbor Čipkice uživo izvesti pjesmu Ostala je sama sa soundtracka, a uzvanicima će biti predstavljen i alternativni happy end filma.

Protagonist Nediljko Babić, redatelj Nebojša Slijepčević i ekipa filma gostovat će 6. veljače na splitskoj kinopremijeri (kino Central), a potom će mini-turneju nastaviti i u sljedećim gradovima: Rijeka (13.2.), Poreč (14.2.), Rovinj (15.2.), Sisak (18.2.) i Samobor (28.2.)

Redatelj, snimatelj i koscenarist filma je Nebojša Slijepčević. Producentica i koscenaristica je Vanja Jambrović. Montažu filma potpisuju Nebojša Slijepčević i Iva Kraljević. Koproducenti su Stefan Kloos, Florin Iepan, Calin Meda i Morana Komljenović, a pridruženi producent je Oliver Sertić. Za dizajn zvuka bili su zaduženi Vlada Božić i Milan Čekić.

Gangster te voli nastao je u produkciji Restarta. Koproducenti filma su Kloos & Co. (Njemačka), Subcultura Films (Rumunjska) i Fade In. Sufinanciran je sredstvima njemačke televizije ZDF/Arte, Hrvatskog audiovizualnog centra, CNC-a (Rumunjska) te uz potporu MEDIA TV Broadcastinga (EU) i Grada Rijeke.

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama filma, a sve novosti možete pratiti i na Facebooku.

Naslovna slika: detalj plakata filma Gangster te voli
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.