Preskoči na glavni sadržaj

Dokumentarac Nevena Hitreca Povuci-potegni kreće u kinoživot

Nagrađeni dugometražni dokumentarni film Povuci-potegni redatelja i scenarista Nevena Hitreca od četvrtaka 5. studenog kreće u prikazivanje u nezavisnim kinodvoranama u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, a nakon toga i u drugim kinima širom Hrvatske. Na nekim od projekcija gostovat će dio filmske ekipe.

Na filmskom festivalu Jugoistočne Europe SEE u Parizu film Povuci-potegni osvojio je nagradu za najbolji dokumentarni film, a u međuvremenu je prikazan u programima ovogodišnjih izdanja Mediteran Film Festivala i ZagrebDoxa gdje je imao i svoju hrvatsku premijeru.

Priča je to koja "u središtu ima jednu obitelj, devetogodišnje dijete i loš obrazovni sustav". Dječji radni stol tako postaje pozornica za tragikomičnu obiteljsku dramu. Tko će prvi puknuti pod bremenom "znanja"? Brižni roditelji ili njihovo samoživo dijete?

Od 5. studenog film je na programu Kinoteke Zagreb, Kina Karaman u Splitu, te dubrovačke dvorane Visia, a potom slijede projekcije u Art kino Rijeka (10.11.), Kino Urania Osijek (11.11.), Kino Valli Pula (13.11.), Kino Gaj Varaždin (13.11.), Centar za kulturu Korčula (28.11.) i u kinu Pučkog otvorenog učilišta Rovinj (30.11.) te u sklopu revije dokumentarnog filma Fibula u Sisku (27.-28.11.). Raspored narednih projekcija i sve informacija o filmu Povuci-potegni redovito će biti ažurirane i dostupne na Facebook stranici filma

Režiju i scenarij potpisuje Neven Hitrec. Za kameru je bio zadužen Boris Poljak, za montažu Slaven Zečević, snimatelji tona bili su Vedran Mažuranić i Viktor Grabar, a oblikovanje zvuka odradio je Tihomir Vrbanec. Producent je Jure Bušić, a film nastaje u produkciji kuće Jaka produkcija koja je zadužena i za distribuciju. 

Film su financijski podržali Hrvatski audiovizualni centar, Grad Zagreb i Primorsko-goranska županija. 

Naslovne fotografije: scene iz filma Povuci-potegni

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.