Preskoči na glavni sadržaj

Događanje 'Lokalno postaje europsko'; info dan o pozivu 'Europski korazvoj'

DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s Festivalom mediteranskog filma Split te Hrvatskim audiovizualnim centrom organizira 15. listopada događanje na temu "Lokalno postaje europsko" te info dan vezan uz poziv "Europski korazvoj" s rokom prijave 17. studenoga 2021.

Lokalno postaje europsko

Iza hrvatske audiovizualne industrije je sedam uspješnih godina sudjelovanja u Potprogramu MEDIA 2014. – 2020. Uz navedeno razdoblje veže se izvanredan hrvatski rezultat od 7 milijuna eura koji je osiguralo 70 organizacija putem 366 projekata i 11 poziva. 

S namjenskim proračunom većim od 2,4 milijarde eura, a koji podrazumijeva trenutačnih 1,8 milijardi eura te dodatnih 0,6 milijardi eura, od novog Programa Kreativna Europa 2021. – 2027. očekuje se osnaživanje projekata u kontekstu zajedničke prekogranične suradnje, a s ciljem dosezanja šire publike.

Čak 58% od ukupnog proračuna Potprograma MEDIA bit će usmjereno na:

  • poticanje suradnje u cijelom lancu vrijednosti
  • poticanje talenata
  • podupiranje korištenja novih tehnologija
  • poticanje "ozelenjavanja" (greening) tih sektora i uključivanje društvenih ciljeva, kao što su      
  • rodna ravnopravnost te kulturna i jezična raznolikost. 

U sklopu događanja propitkivat će se osnaživanje hrvatskih lokalnih u kontekstu europskih uspješnica, a koje su, u isto vrijeme, dodana vrijednost europskoj kulturnoj raznolikosti. 

Sudionici događanja:

Maria-Silvia Gatta (predstavnica / Europska komisija, Uprava DG CNECT) 

Chris Marcich (ravnatelj / Hrvatski audiovizualni centar)

Gorana Barišić Bačelić (direktorica / Javna ustanova u kulturi Tvrđava kulture Šibenik)

Rea Rajčić (producentica / Eclectica)

Alen Munitić (direktor / Festival mediteranskog filma Split te voditelj projekta / Kino Mediteran).

Događanje će se održati uživo s početkom u 10.30 sati u Kinoteci Zlatna vrata, Dioklecijanova ul. 7, u Splitu, a moderirat će ga Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda MEDIA RH.

Također će se istodobno prenositi na službenom YouTube kanalu DKE – Ureda MEDIA Hrvatske te službenim Facebook stranicama DKE – Ureda MEDIA HrvatskeHrvatskog audiovizualnog centra te Festivala mediteranskog filma Split.

Panel - diskusija će se održati na engleskom jeziku.

Online info dan vezan uz poziv "Europski korazvoj" 

Europski korazvoj (nekadašnji razvoj pojedinačnih projekata) u sklopu novog Potprograma MEDIA 2021. - 2027. podrazumijevat će prijavu za razvoj jednog filmskog projekta, i to minimalno dviju različitih producentskih kuća/tvrtki/udruga koje se nalaze u dvjema različitim zemljama članicama Potprograma MEDIA. 

Kako bi se zainteresirani što bolje pripremili za nadolazeći rok, cilj info dana je pružanje pomoći pri pronalaženju partnera, pojašnjavanje nove smjernice i pregled ključnih dijelova prijavnice. 

Napomena: ako ste pristupili prijavi poziva za mini razvoj skupnih projekata u ulozi koordinatora, također možete sudjelovati u prijavi filmskog projekta za europski korazvoj, i to u ulozi partnera.

Osim toga, svaka producentska kuća/tvrtka/udruga, bez obzira na to je li riječ o koordinatoru ili partneru, može po filmskom projektu od Potprograma MEDIA dobiti ukupno 60.000 eura za razvoj jednog filmskog projekta. 

Događanje će se održati 15. listopada s početkom u 12 sati.

Sudjelovanje je potrebno prijaviti do 13. listopada u 17 sati, na e-mail martina.petrovic@mediadesk.hr, kako biste na vrijeme dobili Zoom poveznicu za sudjelovanje.

Detalji vezani uz poziv (European Co-Development / Europski korazvoj) nalaze se na ovoj poveznici:

Europski korazvoj - 17.11.2021.

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE – Ured MEDIA Hrvatske

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.