Preskoči na glavni sadržaj

Dodjelom Vinkovačkog Oriona zatvoren 3. Filmski festival glumca

U petak 11. listopada, u GK Joza Ivakić dodijeljene su zlatne i srebrne statue Vinkovačkog Oriona glumcima koji su nastupili u osam igranih filmova prikazanih na ovogodišnjem 3. Filmskom festivalu glumca. 

Ocjenjivački sud u sastavu Marica Vidušić Vrdoljak, Sanja Vejnović i Goran Ribarić su odlučili sljedeće: zlatni Orioni, za najuspjelije glavne uloge otišli su Almi Prici za naslovnu ulogu u filmu Dnevnik Diane Budisavljević te Krešimiru Mikiću za ulogu ministra Kelave u filmu Koja je ovo država.

Srebrnim Orionima, za sporedne uloge, nagrađeni su Snježana Sinovčić Šiškov za svoju sjajnu interpretaciju Tetke u filmu Sam samcat te odlični Nikša Butijer za ulogu Generala ponovno za film Koja je ovo država.

Film Dnevnik Diane Budisavljević režirala je redateljica Dana Budisavljević, Sam samcat Bobo Jelčić, a film Koja je ovo država Vinko Brešan

Predstavnica ocjenjivačkog suda, glumica Marica Vidušić Vrdoljak, je pred nazočnima i pojasnila odluke navedenog izbora. 

Ono što se također s nestrpljenjem iščekivalo je i odluka o Najboljem ovogodišnjem filmu koju već tradicionalno donose vinkovački gimnazijalci, polaznici medijske kulture predvođene prof. Marijom Tikvić, a čiji se prosudba nije znala do samog kraja. Srednjoškolci su se ove godine odlučili za film Koja je ovo država redatelja Vinka Brešana.

Organizator festivala je Umjetnička organizacija Asser Savus iz Vinkovaca, pod pokroviteljstvom Grada Vinkovaca i medijskim pokroviteljstvom Novosti d.o.o., a projekcije su se održavale u dvorani Gradskog kazališta Joza Ivakić, u Vinkovcima. Organizacija festivala nastaje uz potporu i Vukovarsko-srijemska županija, Hrvatskog audiovizualnog centra i drugih. 

Naslovne fotografije: Zatvaranje 3. Filmskog festivala glumca; Zlatni i srebrni Orioni 
(*autor fotografija: Franjo Sorčik) 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.