Preskoči na glavni sadržaj

Dodjelom nagrada završilo 12. izdanje SEFF-a

U petak 28. lipnja  u Hrvatskoj Kostajnici završilo je 12. izdanje Smaragdnog eko film festivala proglašenjem pobjednika te izložbom ilustracija Zdenka Bašića i koncertom Mr.Lee & IvaneSky. Međunarodni žiri proglasio je tri najbolja naslova u tri kategorije. SEFF se održavao od 21. lipnja, a počeo je u Gračacu. 

Na Smaragdnom eko film festivalu prikazalo se više od sedamdeset filmova koji su putem natječaja pristigli iz cijelog svijeta. Filmove je ocijenjivao deveteročlani međunarodni žiri koji je nagradio jedan kratkometražni, jedan dugometražni te jedan animirani film. 

Najboljim kratkometražnim filmom proglašen je Birthplace Jorika Dozyja i Sila van der Woerda, najbolji dugometražni je Crna sjenka zelene energije Dragana Grmizića, a najbolji animirani je kratkometražni film A strange trial Marcela Barellija

Nagrada publike pripala je filmu On The Wild Side talijanskog autora Giacoma Giorgija, koji je na SEFF-u imao svoju svjetsku premijeru. Upravo će taj film predstavljati SEFF na natjecanju za Greefilm Network Award koje se održava u listopade ove godine u Portugalu.  

Međunarodni festivalski tim činili su mladi ekolozi i filmaši iz Belgije, Rumunjske, Srbije, Nizozemske, Francuske, Italije, Poljske i Hrvatske koji su biciklima obišli dvadesetak mjesta urbane i ruralne zone uz rijeku Unu u Bosni i Hercegovini te Hrvatskoj. Na svom putu od više od 400 kilometara, osim projekcija filmova, priredili su filmske i likovne radionice, tribine i izložbe. Više o SEFF-u pronađite na ovoj poveznici

Festival je član svjetske prestižne mreže ekoloških filmskih festivala GFN - Greenfilm network te je jedini predstavnik Hrvatske. Pokrovitelji Smaragdnog eko film festivala su Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Hrvatski audiovizualni centar i Sisačko-moslavačka županija.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.