Preskoči na glavni sadržaj

Dodjelom nagrada završeno 7. izdanje Međunarodnog festivala filmske glazbe i zvuka

Međunarodni festival filmske glazbe i zvuka (International Sound & Film Music Festival – ISFMF) završio je 21. listopada dodjelom nagrada Crystal Pine. Među nagrađenima je i hrvatska skladateljica Anita Andreis Žganec zahvaljujući radu na animiranom kratkometražnom filmu Andreja Rehaka, Bobo

Osim ISFMF-a, u hotelu Park Plaza Histria istovremeno se odvijala i prva europska konferencija za organizatore filmskih festivala Film Festivals Days koja je u Pulu dovela eminentna imena iz industrije poput Tima Corrieja (bivši predsjednik BAFTA-e) i Patricka Agera (Motion Picture Association of America). Sam festival ugostio je, pak, oskarovca Stephena Warbecka (Zaljubljeni Shakespeare), BAFTA-om nagrađenog Eddyja Josepha (Harry Potter, Casino Royale) te njemačkog kompozitora Garyja Marlowea

Na dodjeli nagrada Crystal Pine svoja su priznanja dobili najbolji od preko 100 prijavljenih glazbenika iz cijeloga svijeta. Eddy Joseph dobio je nagradu za životno djelo, dok su prvo mjesto za najbolju glazbu u igranom filmu podijelili William Lyons i Johnnie Burn (Miljenica) s Khaledom Mouazanarom (Capernaum).

Prvo mjesto za glazbu u dokumentarome filmu otišlo je Kim Planert (Skid Row Marathon), a za kratki film tu su čast imali Anita Andreis Žganec (Bobo) i Joaquin Gomez (Movements). Alan Silvestri (Igrač broj 1) dobio je Special Crystal Pine, a Bernhard Falkner i Marlon Prantl dobili su Horizon Award za njihov rad na filmu Otto Neururer - Hope through Darkness.

'Ovogodišnje izdanje ISFMF-a nastavlja svoju evoluciju u obliku dovođenja svjetskih imena iz industrije filma i filmske glazbe posebice zato što se uz ISFMF održava i Film Festivals Days, tako da su ove godine svi sudionici imali još veću priliku za povezivanjem i razvijanjem svojih poslova i kontakata', rekao je Ozren Glaser, kreativni direktor festivala.

Više o ISFMF-u te možete pronaći na ovoj poveznici, a o Film Festival Days na ovoj.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.