Preskoči na glavni sadržaj

Dodjelom nagrada završena 48. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva 

48. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva održano je u Varaždinu od 25. do 27. studenog. U pet revijskih projekcija prikazano je 20 filmova u službenoj konkurenciji.

Specijalnim diplomama nagrađeni su filmovi Knjiga vjetrova samostalne autorice Ree Gajić, mali čovik... ja ali o'čarano kruženje ... trodijelni film/instalacija samostalnog autora Josipa Pine Ivančića i filmovi Samo tvrdo Dražena Puklaveca te Ispred zastava Sanje Bistričić iz udruge Restart. Treću nagradu dobio je film Tajni život vila Igora Jelinovića s Akademije dramske umjetnosti iz Zagreba, a druga je nagrada otišla u ruke Tonćiju Gaćini za film Turizam! također s Akademije dramske umjetnosti, odnosno Kino kluba Split. Prve nagrade dobili su filmovi Indonezija Darije Blažević i Paspin kut 3 Zorka Sirotića iz Kinokluba Zagreb te Rođendan Tadije Tadića s Akademije dramske umjetnosti. Nagradu publike ROGOZ dobio je Tonći Gaćina za svoj film Turizam!.

Ocjenjivački sud odlučivao je u sastavu: redatelj Igor Bezinović, direktori fotografije Silvestar Kolbas i Dinka Radonić, fizičar i filmofil Jurica Hižak i animator Božidar Trkulja.

Također, predsjednica Hrvatskog filmskog saveza Vera Robić Škarica na svečanosti zatvaranja uručila je voditeljima VANIME Sandri Malenici i Hrvoju Selecu plaketu UNICA-e. Udruga je plaketu dobila za svoj dugogodišnji doprinos u razvoju audiovizualnog stvaralaštva i izvaninstitucionalnog obrazovanja djece i mladih.

49. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva održat će se iduće godine u Vrbovcu.

Više informacija o Reviji možete pronaći na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.