Preskoči na glavni sadržaj

Dodijeljene nagrade na 11. SEFF - Smaragdnom eko festivalu

U nedjelju, 10. lipnja zatvoreno je 11. izdanje SEFF - Smaragdnog eko film festivala proglašenjem pobjednika te izložbom i koncertom na terasi zagrebačkog Centra mladih Ribnjak. Međunarodni žiri proglasio je tri najbolja naslova u tri kategorije. SEFF se održavao od 6. lipnja, a počeo je u Gospiću. 

Najbolji animirani film je Zarobljenici ugljena Vibora Juhasa, najbolji dugometražni film Bikes vs Cars, Šveđanina Fredrika Gerttena, dok je plaketa za najbolji kratkometražni film pripala filmu To wake-Buddhi autorice Yakime Waner iz Južnoafričke Republike.

Posebna priznanja su dobili filmovi Pangolins in peril Pakistanca Muhammada Ali Ijaza, There is a place Denysa Kushnarova iz Ukrajine, Hybrids Francuza Francoisa Heisera i film Kamchatka bears Irine Zhurayeve iz Rusije.

Specijalnu nagradu publike osvojio je australski film iRony Radheya Jegatheva. Autori su u znak zahvale poslali svoje video izjave, a također su se javili i članovi žirija koji su putem video poruka pozdravili publiku na terasi Centra mladih Ribnjak.

Na kraju večeri premijerno je prikazan film Drvo i ja autora Marka Dimića, koji se publici predstavio zajedno s filmskom ekipom. Ovaj film će predstavljati SEFF – Smaragdni eko film festival za najbolji film nagrade Greenfilm award.

Pokrovitelji festivala SEFF - Smaragdnog eko festivala su HAVC, DHFR, Grad Gospić i Sisačko-moslavačka županija.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.