Preskoči na glavni sadržaj

Dodijeljene nagrade 53. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva

U Gradskom kazalištu Požega dodjelom nagrada zatvorena je 53. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva.

Žiri u sastavu filmski montažer i kritičar Slaven Zečević, animator i redatelj Simon Bogojević Narath, redateljica i producentica Sanja Šamanović, snimatelj i redatelj Boris Poljak te redatelj i montažer Damir Čučić tijekom javnog žiriranja po pravilima UNICA-e u nedjelju, 28. studenog, dodijelio je ukupno deset nagrada i jedno specijalno priznanje. 

Prvu nagradu osvojili su eksperimentalni film Limes Nevena Dužaneca i animirani film Mateje Štefinščak, Nigdar ni bilo. Drugu nagradu osvojilo je čak šest filmova: Sparina Petra Vukičevića, Ljubav je slana Karla Voriha, Kula Sunčane Brkulj, Ko suza Marka Višnjića, Još malo do nove godine Marka Bičanića i Čovjek koji je pao s Arena Silvija Belušića. Treću nagradu osvojili su filmovi Rakete čiju režiju potpisuju Saša Poštić i Pavle Kocanjer, te film Kad odlučim kako započeti, znat ću sve ostalo Tomislava Šobana. Posebno priznanje žiri je dodijelio filmu Trafika u režiji Dore Slakoper.

Na 53. Reviji prikazano je 28 filmova, a najviše glasova publike osvojio je igrani film Hister autorice Vide Skerk u produkciji Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Na 16. sjednici Hrvatskog filmskog saveza dodijeljene su i dvije plakete UNICA-e i to za 2020. i 2021. godinu. Prvu dobiva udruga ZAG, zaigrani aktivni gromoglasni Zagreb za dugogodišnji i kontinuirani razvoj audiovizualnog stvaralaštva s djecom. Druga plaketa dodijeljena je udruzi Foto-kino klub Baranja film, Beli Manastir povodom 40 obljetnice rada i razvoja audiovizualne djelatnosti u sredini svog djelovanja. 

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza je završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, a svake se godine održava u drugom gradu. 

54. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva održat će se u Belom Manastiru u suorganizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Foto-kino kluba Baranja film. 

Sve ostale detalje potražite na službenim stranicama Revije

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.