Preskoči na glavni sadržaj

Dočekajte 2016. uz Narodnog heroja Ljiljana Vidića

Komedija Narodni heroj Ljiljan Vidić u režiji Ivana-Gorana Viteza, koja kreće u nacionalnu distribuciju 31. prosinca, idućih će dana biti premijerno prikazana u tri hrvatska grada. Ima li boljeg uvoda u doček Nove godine od onog u dobrom društvu uz urnebesnu komediju?

"Prva partizanska komedija u povijesti hrvatske kinematografije" - Narodni heroj Ljiljan Vidić bit će pretpremijerno prikazana u osječkom Kinu Urania, u ponedjeljak 28. prosinca u 18 sati, a dan kasnije slijedi službena zagrebačka premijera uz nazočnost ekipe filma u Cinestaru u Branimir centru u 20 sati.

Riječko Art-kino Croatia film će premijerno prikazati u četvrtak 31. prosinca u 10 sati ujutro, nakon čega se u kinu sprema i novogodišnji doček u podne uz redatelja i scenarista filma. Istog dana, ali u 20 sati, redatelj i scenarist filma nazočit će premijeri u varaždinskom Kinu Galerija. Projekcija počinje u 20 sati, nakon čega slijedi razgovor s gostima i predstavljanje ekipe filma, a druženje u kinu završava tombolom i afterom u Caffe Baru Lavra. 

Komedija Narodni heroj Ljiljan Vidić prati četu partizana koja se, predvođena mladim pjesnikom, natječe na endehazijskom talent showu 'Čimbenik X': pobjednik osvaja nastup na Poglavnikovom domjenku te samim time i priliku da uz pjesmu, ples i pucnjeve okonča rat. 

U redovima partizana bore se glumci Kristijan Jaić, Stjepan Perić, Stojan Matavulj, Tena Jeić Gajski, Ljubiša Savanović i Ivan Đuričić. U ulozi Josipa Broza Tita nastupa Dragan Despot, dok Sile Osovine predstavljaju Dražen Čuček kao Ante Pavelić i Dražen Kühn kao Adolf Hitler. Uz redatelja Ivana-Gorana Viteza, autorski tim čine scenarist i autor songova Zoran Lazić, direktorica fotografije Tamara Cesarec, scenograf Mario Ivezić, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, supervizorica maske Slavica Šnur, montažer Mato Ilijić, skladatelji Hrvoje Štefotić i Jelenko Hodak te producent filma Ivan Maloča (Interfilm). Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a hrvatski distributer filma je Blitz film i video produkcija.

Ova 'najbolja komedija od ’45.' prikazivat će se od 31. prosinca u svim dvoranama Cinestar i Cineplexx kina, te od prvog dana 2016. godine u nezavisnim kinima u Velikoj Gorici, Valpovu, Daruvaru, Pakracu, Osijeku, Dubovniku, Splitu i Čakovcu. Film zatim stiže i u Đakovo, Sinj, Slatinu, Koprivnicu, Murter, Kutinu, Sisak, Vodice, Novsku, Zabok, Korčulu, Prelog, Našice, Bjelovar, Samobor, Poreč, Mali Lošinj, Rovinj i Pazin. Sve novosti možete pratiti i na Facebook stranici filma.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.