Preskoči na glavni sadržaj

Dnevnik Pauline P. diljem svijeta: dvije nagrade u Egiptu; premijerna projekcija u Njemačkoj

Dugometražni igrani film Dnevnik Pauline P. nedavno je ovjenčan dvjema nagrada na festivalu u Egiptu (Festival filmova za mlade u Hurghadi), a zatim je imao njemačku premijeru na 28. izdanju Međunarodnog festivala filmova za djecu i mlade Schlingel u gradu Chemnitz. Film su njemačkoj publici predstavili glavna glumica Katja Matković, redatelj Neven Hitrec i producent Jure Bušić. 

Festival filmova za mlade u egipatskom gradu Hurghada, koji se održao od 21. do 29. rujna, nagradio je Dnevnik Pauline P. za najbolju režiju (Neven Hitrec) te za najbolju glumicu (Katja Matković). 

Film nastavlja svoj bogati festivalski život, pa je tako dio filmske ekipe Paulinu P. predstavio i njemačkoj publici, na 28. izdanju Međunarodnog festivala filmova za djecu i mlade Schlingel u gradu Chemnitz. 

Filmu slijede projekcije na više od deset festivala diljem svijeta (BiH, Srbija, Italija, Grčka, Maroko i drugi). 

Dnevnik Pauline P. je nastao pod okriljem kuće Jaka produkcija, a temelji se na istoimenom dječjem romanu, ujedno i školskoj lektiri za treći razred osnovne škole, autorice Sanje Polak. Film prati Paulinu P., samouvjerenu i duhovitu učenicu 3.c razreda. Ona je individualac koji uvijek govori svoje mišljenje i pronalazi rješenja. Njezin život ispunjen je školskim i obiteljskim događajima te duhovitim kritikama stvarnosti.

Naslovnu ulogu Pauline P. igra Katja Matković, a u dječjim ulogama pojavljuju se još Aria Dunda, Ramona Ivanda, Tom Rushaidat, Jakov Švarc i Darin Pavišić.

Ostale glavne uloge tumače Igor Kovač, Judita Franković Brdar i Borko Perić, a nastupaju i Iskra Jirsak, Ksenija Marinković, Vinko Kraljević, Dražen Kühn, Slavica Knežević, Nikša Butijer, Areta Ćurković, Anđelko Petric, Ljiljana Bogojević, Luka Petrušić, Draško Zidar, Alen Šalinović, Dušan Gojić i Helena Buljan.

Producent filma je Jure Bušić (Jaka produkcija), izvršni producent Hrvoje Habeković, distributer tvrtka Jučer d.o.o.

Film je ovog proljeća bio u redovnoj  kinodistribuciji u Hrvatskoj te ga je na velikom platnu pogledalo sveukupno preko 86 tisuća gledatelja. Film je dobio preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za prikazivanje osnovnoškolcima. Dnevnik Pauline P. dostupan je za gledanje i na streaming servisu Netflix. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.