Preskoči na glavni sadržaj

Dnevnik Diane Budisavljević u prvom tjednu prikazivanja u kinima pogledalo više od 5 tisuća gledatelja 

Nakon svečane zagrebačke premijere održane 2. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog koja je okupila 1 800 gledatelja, film Dnevnik Diane Budisavljević u prvom tjednu redovnog prikazivanja u kinima širom Hrvatske pogledao je 5 301 gledatelj, tijekom ljetne turneje njih 10 137, a sveukupno, od premijere na Pulskom filmskom festivalu, film je vidjelo više od 17 tisuća gledatelja.

Od 3. listopada film Dnevnik Diane Budisavljević redateljice Dane Budisavljević svakodnevno je prikazivan u CineStar kinima te u 15 kina širom Hrvatske koja djeluju u sklopu Kino mreže. 

Tijekom prvih sedam dana redovnog prikazivanja, filmska ekipa gostovala je na premijernim projekcijama u pet hrvatskih gradova: u Vinkovcima tijekom Filmskog festivala glumca, u osječkom kinu Urania, sisačkom Kristalna kocka vedrine te kinima u Samoboru i Velikoj Gorici. Tako je tijekom prvog tjedna prikazivanja film vidio 5 301 gledatelj.

Zbog interesa publike, u narednom periodu dodatno je proširena lista kina u kojima će Dnevnik Diane Budisavljević biti na redovnom programu. Od 10. listopada osim u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci, film se može pogledati u Zadru, Varaždinu te u  brojnim drugim gradovima čiji je popis, kao i raspored projekcija, svakodnevno ažuriran na internetskoj stranici www.dnevnikdianebudisavljevic.com.

U nadolazećem periodu, projekcije uz gostovanje redateljice najavljene su za Dubrovnik, Čakovec i Novu Gradišku, jedno od mjesta u kojima su snimani dokumentarni materijali za film.

Podsjetimo, nakon što je Dnevnik Diane Budisavljević nagrađen Velikom zlatnom arenom za najbolji film, Zlatnim arenama za režiju, montažu i glazbu te nagradama publike i kritike u pulskoj Areni, velik interes publike potaknuo je ljetnu turneju po jadranskim otocima i festivalima, a u Rijeci je početkom rujna otvorio novu sezonu Art-kina Croatia. Tako je, prije početka redovnog prikazivanja u kinima, film odgledala publika na sedam otoka, u trinaest otvorenih kina i na tri festivala - ukupno 10 137 gledatelja. 

Dnevnik Diane Budisavljević je nastao u produkciji Hulahopa iz Zagreba koji je ujedno i distributer filma te u suradnji sa slovenskim i srpskim producentima December i This and That Productions. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Slovenskog filmskog centra, Filmskog centra Srbije, HRT-a i europskih fondova MEDIA i EURIMAGES.

Naslovne fotografije: projekcija filma Dnevnik Diane Budisavljević u Samoboru (*autor fotografije: Ivan Tibor Grujić); projekcija filma Dnevnik Diane Budisavljević u Zagrebu (*autor fotografije: Julien Duval)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.