Preskoči na glavni sadržaj

Dnevnik Diane Budisavljević kreće u redovnu kinodistribuciju

Svečana zagrebačka premijera filma Dnevnik Diane Budisavljević redateljice Dane Budisavljević održana je 2. listopada u velikoj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, a film od četvrtka, 3. listopada, igra na repertoaru kina CineStar te u više od 20 drugih kina širom Hrvatske.

Zagrebačka publika pljeskom je ispratila mnogobrojnu ekipu filma Dnevnik Diane Budisavljević, apsolutnog pobjednika ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala. U velikoj dvorani KD Vatroslava Lisinskog uz troje svjedoka iz filma - Živka Zelenbrza, Milorada Jandrića i Nadu Vlaisavljević, publici su se poklonili Alma Prica koja tumači glavnu ulogu Diane Budisavljević te Mirjana Karanović, Vilim Matula, Urša Raukar, Biserka Ipša, Boris Ostan, Livio Badurina i brojni drugi članovi ekipe koja je na filmu radila deset godina.

Dnevnik Diane Budisavljević je od 3. listopada na programu CineStar kina Kaptol Butique i Branimir Centar u Zagrebu, Joker u Splitu te Portanova u Osijeku.

Film igra još u više od 20 gradova i kina - u riječkom Art-kinu Croatia ulazi u drugi mjesec prikazivanja, a započinje igrati u Velikoj Gorici, pulskom kinu Valli, splitskim Zlatnim vratima i Kinu Karaman, osječkoj Uraniji, Vinkovcima, Đakovu, Varaždinu, Krapini, Čakovcu, Imotskom, Podgori, Omišu, Dubrovniku, Sisku, Koprivnici, Bjelovaru, Samoboru, Umagu, Rovinju, Novom Marofu, Opatiji, Malom Lošinju … 

Sve informacije o točnim terminima prikazivanja i lokacijama dostupne su na službenoj stranici filma, a 'put' filma može se pratiti Facebooku i Instragramu

Dnevnik Diane Budisavljević režirala je Dana Budisavljević, koja potpisuje scenarij, zajedno s Jelenom Paljan. Film je nastao u produkciji Hulahopa iz Zagreba u suradnji sa December (Slovenija) i This and That Productions (Srbija). Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Slovenskog filmskog centra, Filmskog centra Srbije, HRT-a i europskih fondova MEDIA i EURIMAGES. 

Naslovna fotografija: zagrebačka premijera filma Dnevnik Dane Budisavljević u KD Vatroslava Lisinskog 
(*autori fotografija: Matej Grgić i Julien Duval; izvor: Hulahop)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.