Preskoči na glavni sadržaj

Djevojka od nula dolara Damira Terešaka osvojila posebno priznanje u Milanu

Dokumentarni film Djevojka od nula dolara osvojio je posebno priznanje u Milanu, na 40. izdanju Festivala filmova i TV djela o sportu, koji prikazuje pobjedničke naslove svih svjetskih festivala posvećenima filmovima o sportu. 

“Bio sam iznenađen kada smo dobili poziv da pošaljemo dokumentarni film 'Djevojka od nula dolara' o našoj profesionalnoj boksačici Ivani Habazin na prvi festival filmova o sportu u Rogaškoj Slatini koji se održao u lipnju ove godine, s obzirom da je prošlo nekoliko godina otkako je film realiziran, " rekao je redatelj i producent filma Djevojka od nula dolara, Damir Terešak.

Slovenski međunarodni festival filmova u sportu u Rogaškoj Slatini se odvijao od 14. do 17. lipnja, a Djevojka od nula dolara tamo je proglašena najboljim kratkometražnim filmom. Time je film Damira Terešaka automatski uvršten u program ovogodišnjeg, 40. izdanja Festivala filmova i TV djela o sportu u Milanu, koji prikazuje pobjedničke naslove svih svjetskih festivala namijenjenima sportskim filmovima. 

Festival se u Milanu održavao od 9. do 13. studenog, a Djevojka od nula dolara tamo je osvojila posebno priznanje sekcije "Veliki šampioni" u kojoj su se natjecali šest filmova. Nagradu je na svečanoj ceremoniji primio autor filma, Damir Terešak.

Djevojka od nula dolara priča je o Ivani Habazin, koja je diplomirala teologiju na Bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Profesionalno se bavi boksom od 2012. godine. Iako je sportske organizacije i institucije ne priznaju i ne prima nikakvu novčanu potporu, Ivana se bori za naslov prvakinje u velter-kategoriji u sva četiri svjetska saveza.

Film je režirao i producirao Damir Terešak, za kameru su bili zaduženi Tomislav Mareković, Mario Marko Krce, Domagoj Doko i Krešimir Matoušek, za montažu Maida Srabović, a za oblikovanje zvuka Frano Homen. Glazbu za film potpisuje Adrian Vinković Rangel. Film nastaje u produkciji kuće Maxima film, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Djevojka od nula dolara svjetsku premijeru imala je u regionalnoj konkurenciji ZagrebDoxa 2017. godine, a nakon toga prikazala se i na Pulskom filmskom festivalu. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.