Preskoči na glavni sadržaj

Dječja radionica filmske animacije u Zaboku

Kao uvod u jubilarno deseto izdanje, Međunarodni festival dječjeg filma KIKI organizira vikend radionicu animacije za djecu koju vode animatori Ivana Bošnjak i Thomas Johnson.

U subotu i nedjelju, 26. i 27. lipnja 2021. u prostorijama Društva "Naša djeca" u Zaboku održat će se radionica animacije za djecu, koju će voditi Ivana Bošnjak i Thomas Johnson.

Ivana Bošnjak je nakon studija na zagrebačkoj Akademiji likovne umjetnosti animaciju usavršavala na norveškom sveučilištu u Voldi, a danas radi kao lutkarica, animatorica i redateljica. Thomas Johnson dolazi iz Walesa, diplomirao je na studiju novih medija ALU, a uz animirane filmove kreira i stop-animacijske performanse koji su održani na brojnim festivalima. Ovaj višestruko nagrađivani tandem zajedno potpisuje i nekoliko izvrsnih animiranih filmova, kao što su Udahnut životSimulacra.  

U radionici slikovitog naziva "Voće i povrće nemoguće" polaznici će imati priliku sudjelovati u procesu stvaranja animiranog filma koristeći se tehnikama animacije plastelinom, cutouta i pikselacije, steći razumijevanje kako se iluzija filma može raščlaniti na pojedinačne slike te kako ritam i vrijeme pomažu u stvaranju pokreta. Zajedničkim kratkim animiranim filmom obilježit će se međunarodna godinu voća i povrća, što je i tema ove radionice.

Radionica je dvodnevna, u trajanju od četiri sata dnevno i namijenjena je za djecu od 10 do 14 godina te besplatna za sve polaznike. Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se na e-mail kiki.carolija@gmail.com. Više detalja o radionici možete pronaći na ovoj poveznici

Međunarodni festival dječjeg filma KIKI ove se godine održava od 4. do 8. listopada. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.