Preskoči na glavni sadržaj

Djeca tranzicije u distribuciji u nezavisnim kinima

Dokumentarni film Djeca tranzicije redatelja Matije Vukšića, u produkciji Factuma, 8. siječnja kreće u redovnu distribuciju u zagrebačkom kinu Europa, a nakon toga i u ostalim nezavisnim hrvatskim kinima - u Splitu (Kinoteka Zlatna vrata), Čakovcu (Centar za kulturu  Čakovec), Kutini (POU Kutina), Rijeci (Art-kino Croatia) i Pazinu (POU Pazin).

Film prati sudbine četvero maloljetnika - Davida, Natalije, Lane i Marte - koji odrastaju danas u Hrvatskoj, istovremeno propitujući kako izgledaju sretno djetinjstvo i zdravo odrastanje i jesu li mogući u društvu koje još nije zakoračilo u vlastitu zrelost?

Djeca tranzicije je premijerno prikazan prošle godine na Motovun Film Festivalu, a bio je uvršten i u natjecateljski program Sarajevo Film Festivala. Režiju i scenarij potpisuje Matija Vukšić, kameru Mario Marko Krce i Raul Brzić, za montažu je zaslužna Ana Šerić, glazbu potpisuje Bianca Ban, a dizajn zvuka Ivan Šmintić. Producent je Nenad Puhovski, a film je nastao u produkciji Factuma i koprodukciji Zagreb filma, te je podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba.

RASPORED PRIKAZIVANJA

Zagreb - Kino Europa: 8. - 13. siječnja
Split - Kinoteka Zlatna vrata: 14., 15., 17. i 20. siječnja
Čakovec - Centar za kulturu Čakovec: 22. siječnja
Kutina - POU Kutina: 23. siječnja
Rijeka - Art-kino Croatia: 30. siječnja
Pazin - POU Pazin: 13. veljače

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.