Preskoči na glavni sadržaj

Dišući u mramor premijerno prikazan u Karlovim Varima

Sinoćnjoj projekciji u Gradskom kazalištu prisustvovala je i filmska ekipa na čelu s redateljicom i scenaristicom Giedrė Beinoriūtė.

Dišući u mramor prikazan je u sklopu natjecateljskog programa East of the West, a radi se o dugometražnom igranom filmu snimljenom u litavsko-latvijsko-hrvatskoj koprodukciji (hrvatski koproducenti su Matija Radeljak, Aning Film te Augustin Koprić, Udruga Avis Rara Studio). Na filmu je radio i hrvatski ton majstor i dizajner zvuka Ivan Mihoci, dok je Frano Homen napravio finalni miks filma u studiju Nazor u Zagrebu. Dišući u mramor financijski su podržali Litavski filmski centar, Nacionalni filmski centar Latvije te Grad Vrbovec.

Giedrė Beinoriūtė potpisuje režiju i scenarij koji se temelji na istoimenom bestselleru Laure Sintije Černiauskaitė, a glavne uloge nose Airida Gintautaitė te Sigitas Šidlaukas.

Međunarodni filmski festival u Karlovim Varima jedno je od najstarijih događanja ove vrste na svijetu te jedan od najznačajnijih europskih filmskih festivala koji svake godine privuče više desetaka tisuća filmskih profesionalaca i zaljubljenika u sedmu umjetnost. Njegovo 53. izdanje održava se od 29. lipnja do 7. srpnja 2018., a više informacija pronaći ćete na ovoj poveznici.

Naslovna fotografija: ekipa filma Dišući u mramor (autor fotografije je HAVC)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.