Preskoči na glavni sadržaj

Deveto Gledalište Kinokluba Zagreb prikazuje 111 filmova

U petak i subotu 29. i 30. siječnja u MM centru Studentskog centra u Zagrebu (Savska 25) održat će se 9. Gledalište Kinokluba Zagreb, na kojem će biti prikazano 111 filmova nastalih u produkciji kluba u 2015. godini.

Kinoklub Zagreb, najstariji kinoklub u Hrvatskoj, u 2015. godini producirao je rekordnih 111 filmova koji će biti prikazani u dva dana, u projekcijskim blokovima u 17, 19, 21 i 23 sata. Među filmovima koji se prikazuju na Gledalištu nalaze se i naslovi realizirani uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra: Nepoznate energije neidentificirani osjećaji Dalibora Barića i Tomislava Babića, Sanjala si da si sretna Ivane Škrabalo, Staklene oči Maria Papića te filmovi nastali povodom obilježavanja 50-godišnjice zagrebačkog Genre film festivala (GEFF, 1963.-1970.): Kraj Tomislava Šobana, Dota Petre Zlonoge, X Tape Dragana Mileusnića i Željka Serdarevića te Machinae Novae 002 Darka Vidačkovića.

Od 111 filmova koji će biti prikazani na Gledalištu, njih 63 natječu se za nagradu Maksimilijan Paspa za najbolji amaterski film, o kojem će odlučivati tročlani veliki žiri kojeg čine Petra Belc, Lana Kosovac i Mario Bakić. Također, žiri polaznika Radionice filmske kritike i analize dodijelit će Nagradu kritike.

U prilogu s desne strane provjerite raspored projekcija i filmova, ili ga potražite na službenoj stranici KKZ-a.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.