Preskoči na glavni sadržaj

Devet hrvatskih filmova na festivalu Les Arcs u Francuskoj

Od 14. do 21. prosinca na Festivalu europskog filma Les Arcs u francuskim Alpama bit će prikazano pet hrvatskih filmova – MetastazeŽivi i mrtvi i Armin te kratkometražni Sin i Sotonin sin. U industrijskom programu bit će predstavljena četiri projekta u razvoju – novi filmovi Sonje Tarokić, Zvonimira Jurića, Branka Schmidta te srpsko-hrvatska koprodukcija Maše Nešković.

Od 14. do 21. prosinca u popularnom skijalištu u francuskim Alpama održava se Festival europskog filma Les Arcs koji je obimom filmskog i industrijskog programa trenutno jedno od najvažnijih mjesta za promociju europskih kinematografija i umrežavanje europskih filmaša.

U sklopu posebnog festivalskog programa „Focus on Yugoslavian Countries” bit će predstavljane zemlje regije – Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Slovenija i Srbija. U dugometražnom dijelu ovog programa francuska će publika moći vidjeti Metastaze Branka Schmidta, Žive i mrtve Kristijana Milića i Armina Ognjena Sviličića, a u kratkometražnom igrani film Sin Ivana Sikavice i animirani Sotonin sin Marka Dješke. Čitava kratkometražna selekcija sastavljena od po dva filma iz svake zemlje bit će istovremeno izdana i na DVD-u uz francuski filmski časopis Bref.

Zatim, Zvonimir Jurić i Branko Schmidt bit će zastupljeni svojim novim naslovima čija se premijere tek očekuju – Jurićev Kosac bit će predstavljen u programu „Work in progress”, a Schmidtov film Ivanova krizma u programu „Co-production Village”. U potonjem će sudjelovati i Maša Nešković s Najdužim ljetom na svijetu koje nastaje u srpsko-hrvatskoj koprodukciji.


Matija Čigir u filmu Sin Ivana Sikavice

U sklopu programa „The Film School Village” Sonja Tarokić predstavit će svoj dugometražni igrani debi pod naslovom Zbornica koji je trenutno u fazi pretprodukcije.

Program „Focus on Yugoslavian Countries” organiziran je u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom. 

Naslovna fotografija: Ivo Gregurević u Koscu Zvonimira Jurića
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.