Preskoči na glavni sadržaj

Devet hrvatskih filmova na festivalu CinEast u Luksemburgu

Od 5. do 22. listopada u Luksemburgu će se na jubilarnom 10. Festivalu srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma CineEast prikazati čak devet hrvatskih naslova i to u pet programa.

Hrvatsku će u sekciji Cinédocs predstavljati dugometražni dokumentarni film Moj život bez zraka Bojane Burnać, a u sekciji Cinéscope hrvatska manjinska koprodukcija Ustrajnost dugometražni igrani film Mihe Knifica (hrvatski koproducent je Nukleus Film).

U sklopu programa Maraton kratkometražnih igranih filmova (jug) prikazat će se Plan A Tomislava LuetićaU plavetnilo Antonete Alamat Kusijanović, dok će u sklopu programa FunnyEast gledatelji moći vidjeti dugometražne filmove Ustav Republike Hrvatske Rajka Grlića te manjinsku hrvatsku koprodukciju Dnevnik mašinovođe Miloša Radovića (hrvatski koproducent je Interfilm).

Sekcija nazvana Maraton kratkometražnih animiranih filmova donosi Gamer Girl Irene Jukić Pranjić te manjinske hrvatske koprodukcije Noćna ptica Špele Čadež (hrvatski koproducent je Bonobostudio) i Manivald Chintis Lundgren (hrvatski koproducent je Jadranska animacija).

CineEast se održava od 2008. svakog listopada na nekoliko lokacija diljem Velikog Vojvodstva Luksemburg, a prošle ga je godine posjetilo preko 10 000 ljubitelja sedme umjetnosti. Na ovogodišnjem, 10. izdanju koje će trajati 18 dana, bit će prikazano više od stotinu dugometražnih i kratkometražnih filmova iz 18 zemalja srednje i istočne Europe te će svoje filmove po prvi puta predstaviti Albanija. Više informacija možete pronaći na službenim stranicama.

Naslovna fotografija: prizori iz filmova Ustrajnost Moj život bez zraka; vizual festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.